Nieuwsbrief 3 – 2023/2024

Beste leden, ouders van jeugdleden en vrijwilligers van vv Lettele 

 

Hier is de derde Nieuwsbrief van het seizoen 2023-2024 van het bestuur van vv Lettele.  

Er is tussen het verschijnen van deze Nieuwsbrief en de vorige van 22 september weer veel gebeurt in onze vereniging. We zijn een voetbalvereniging, dus spelen alle teams hun wedstrijden en trainen 1 of 2 keer door de week. En dat wordt allemaal mogelijk gemaakt door ons fijne groep vrijwilligers, zoals leiders, trainers, scheidsrechters en grensrechters. Bovendien ondersteund door een grote groep vrijwilligers die op de achtergrond het spelen van wedstrijden allemaal mogelijk maken, zoals onze commissies. Ook jij kunt meedoen en bij onze fijne club een warm plekje vinden. Meld je aan! 

 

Wat is er naast het voetbalspelletje zelf allemaal gebeurd? Wij noemen het gezellige vrijwilligersfeest van 1 oktober, de jaarvergadering met bestuurswisseling en huldigen van onze jubilarissen, het aanbieden van nieuwe tenues aan ons eerste elftal door GMB BioEnergie. Belangrijke gebeurtenissen die aangeven dat er volop reuring in onze vereniging is.  

 

Op dit moment is er weer veel in voorbereiding zoals de Oostermaetloop op 2 december, de verkoop van oliebollen eind van het jaar en de Nieuwjaarsbijeenkomst op 7 januari. 

  

In deze Nieuwsbrief lees je meer over de volgende onderwerpen: 

 • Welkom nieuwe leden 
 • Bestuurswisseling tijdens de jaarvergadering 
 • Huldigen van onze jubilarissen tijdens de jaarvergadering 
 • Basisschool op ons trainingsveld 
 • Oostermaetloop zaterdag 2 december. Wij dagen je uit 
 • Wij zoeken nog vrijwilligers voor de volgende taken 
 • Nieuwe tenues voor ons 1e elftal beschikbaar gesteld door GMB BioEnergie 
 • Opbrengst Rabo Clubsupport  
 • Commissies, deel nieuws met je achterban! 

 • Welkom nieuwe leden
  Van harte welkom bij onze voetbalvereniging: mini’s Benjamin Spreeuwenberg en Job van Oorspronk en seniorenleden Arjen Nieuwenhuis en (terug van weggeweest) Dylan in ’t Veld. Veel voetbalplezier!
  Het aantal mini’s is in 2023 gelukkig weer behoorlijk in aantal toegenomen. 
 • Bestuurswisseling tijdens de jaarvergadering
  Op onze jaarvergadering van 25 oktober namen na 11 jaar Tom Meijerink en Marcel te Riele afscheid als bestuurslid. Op de foto in de bijlage samen met de andere bestuursleden. Kenmerken van Marcel en Tom: altijd vol initiatief en positief, teamspelers, maar ook sterk in de uitvoering. Maar ze blijven actief als vrijwilliger bij onze club. Onze dank is groot!!!
  Nieuw in het bestuur: Paul Zandbelt. Wij wensen Paul veel plezier, succes en uitdaging in het bestuur.  
 • Huldigen van onze jubilarissen tijdens de jaarvergadering
  Op onze jaarvergadering is er altijd aandacht en waardering voor onze jubilarissen. Op de foto (bijlage) vlnr Hans te Boekhorst (40 jr), Antoon Wichink Kruit (60 jr!), Gerard Wesselink (50 jr), Henk Holtkuile 40 jr), Hans Spikker (50 jr), Harrie Kleine Koerkamp (50 jr). Ontbreekt op de foto: John Kemper (40 jr).
  Ook is er aandacht en waardering voor onze jongere jubilarissen (25 jaar). Op de foto vlnr Mark Scholten, Joost Meijerink, Nick Hoekman, Jeffrey Meurer, Arjen Daggenvoorde, Martijn Tibben. Niet op foto: Denny de Brouwer en Stefan Klein Koerkamp.
  Alle jubilarissen geweldig bedankt voor jullie inzet voor onze club!
 • Basisschool op ons trainingsveld

  Op de jaarvergadering van 25 oktober moest het bestuur mededelen dat er de afgelopen maanden weinig zichtbare ontwikkelingen waren rond de voorbereidingen tot de bouw van de nieuwe basisschool op ons trainingsveld en het compenseren van de voetbalvereniging met een nieuw kunstgrasveld op ons tweede wedstrijdveld.Inmiddels kunnen wij melden dat er waarschijnlijk binnenkort een overeenkomst op papier getekend zal worden door het bestuur en het College van B. en W. waarin de afspraken tussen beide partijen en toezeggingen door de gemeente aan de voetbal worden vastgelegd. Het bestuur zet nu met de gemeente “de laatste puntjes op de i”.

  Wij zijn tevreden over de voorliggende overeenkomst omdat deze in lijn is met hetgeen met de leden is afgesproken op de jaarvergadering van 2022 en de twee extra ledenvergaderingen begin 2023. 
  Achter de schermen werkt de gemeente o.a. aan het opstellen van de omgevingsvergunningen voor zowel de basisschool op het trainingsveld als van het aanleggen van een kunstgrasveld op veld 2. Het is nog niet bekend wanneer de gemeente de verdere uitwerking van de plannen zal voorleggen aan de direct betrokkenen op het sportcomplex en de omwonenden. Wij verwachten (en hopen) dat de gemeente eerdaags met meer informatie over dit traject naar buiten zal komen.

 • Oostermaetloop zaterdag 2 december. Wij dagen je uit
  Op zaterdag 2 december is er weer de Oostermaetloop, georganiseerd door de werkgroep onder de vlag van vv Lettele. Zie de bijlage met starttijden. Een prachtige loop in ons fraaie Oostermaet! Ook dit jaar kunnen onze leden weer gratis meedoen.  
  Opgave via www.mijninschrijving.nl. Zoek de juiste afstand erbij en schrijf je in.  Schrijf je in voor een categorie waarvoor je inschrijfgeld moet betalen, dan wordt achteraf de incasso op 0 (gratis) gezet.  
  Zoals het nu lijkt, hebben alle jeugdteams een vrije zaterdag! Daarom kunnen alle jeugdspelers meedoen: gezellig en sportief!
  Voor onze seniorenleden is het een goede warming up voor de wedstrijden op zondag. Dus meld je aan en doe mee! En vanzelfsprekend kunnen onze vrijwilligers ook meelopen om zo hun conditie op peil te houden.
  Het wordt weer een mooie happening. Loop je niet mee, kom dan gerust een kijkje nemen. Het is altijd erg gezellig bij de start/finish en in de Huskamer!
  Mede namens de organisatie van de Oostermaetloop wensen wij jullie een mooie loop! 

 • Wij zoeken nog vrijwilligers voor de volgende taken
  Doe je mee als vrijwilliger? Onze voetbalvereniging kan niet zonder jou! Kom erbij: het is gezellig, leerzaam en je hebt veel sociale contacten.  
  In de loop van december komt er een extra Nieuwsbrief over het vrijwilligerswerk en de openstaande taken bij onze vereniging.
  Dit zijn de vacatures in het kort, waarvoor je je via een mail naar bestuur@vvlettele.nl kunt melden of uiteraard mondeling bij ons kader.  
  Jeugdvoetbal: scheidsrechters voor thuiswedstrijden op zaterdag. Je draait mee in een groep, zodat je b.v. 1x per maand kunt fluiten.
  Wedstrijdsecretariaat: Ter ondersteuning van onze twee wedstrijdsecretarissen (jeugd en senioren) zoeken wij een derde wedstrijdsecretaris. 
  Senioren: een verzorger bij Lettele 1 voor de competitiewedstrijden op zondag. Hiervoor heeft het bestuur een vrijwilligersvergoeding beschikbaar. 
  Sponsorcommissie: vrijwilliger die administratief sterk is. Het gaat o.a. om facturen versturen, sponsoren uitnodigen per mail voor wedstrijden.
  Commissie van Informatie: vrijwilligers die digitaal creatief zijn en bij gelegenheid voor ons een affiche of mooi vormgegeven bericht kunnen maken.
  Barvrijwilligers: Wij kunnen altijd barvrijwilligers gebruiken! De tijden zijn in goed overleg in te vullen, ook al heb je maar beperkt tijd.
  We zien je graag bij onze vereniging als vrijwilliger! 

 • Nieuwe tenues voor ons 1e elftal beschikbaar gesteld door GMB BioEnergie
  Op zondag 5 november, voor aanvang van de wedstrijd tegen SV Vasse, overhandigde sponsor Gerrit Jan van de Pol van GMB BioEnergie het nieuwe tenue en reserve tenue aan aanvoerder Ruben Gerritsen van ons 1e elftal en aan de sponsorcommissie en bestuur.
  Wij zijn erg blij, tevreden en dankbaar dat GMB BioEnergie ook de komende drie jaar hoofdsponsor van ons eerste elftal zal zijn. 

 • Opbrengst Rabo Clubsupport
  Dank aan alle Lettelenaren die een stem op onze voetbalvereniging hebben uitgebracht. De prachtige opbrengst is bijna € 800 en het komt ten goede aan ons JeugdSportKamp! Namens onze jeugdspelers: geweldig bedankt!
 • Commissies, deel nieuws met je achterban!Oproep aan alle commissies: geef nieuws, acties en actualiteiten (met foto of blikvanger erbij) via de mail door aan bestuur@vvlettele.nl. Wij zorgen er dan voor dat het nieuws opgenomen kan worden in de regelmatig verschijnende Nieuwsbrief en/of op onze Facebook en X pagina (voorheen Twitter) en/of onze website.  

Vragen, opmerkingen, tips en ideeën?Meld het bij het bestuur via bestuur@vvlettele.nl of rechtstreeks bij één van de bestuursleden 

Arjen Daggenvoorde, Hans Kloosterboer, Jan-Willem de Brouwer, Paul Zandbelt, Raquel van der Linde, Gerard Huis in ’t Veld 

Vergelijkbare berichten