| |

Nieuwsbrief 7 – 2023/2024

Beste leden, ouders van jeugdleden en vrijwilligers van vv Lettele,
 

Hier is de zevende en laatste Nieuwsbrief van het seizoen 2023-2024 van het bestuur van vv Lettele.

In deze Nieuwsbrief:

  • Einde van het seizoen 2023-2024
  • Op naar het seizoen 2024-2025
  • Doe mee aan het EK Spel van onze Activiteitencommissie
  • Stand van zaken rond de bouw van de basisschool op ons trainingsveld en de aanleg van kunstgrasveld op veld 2
  • Word lid van Vrienden van VV Lettele. Zie aanmeldformulier in de bijlage
  • Vrijwilliger gezocht voor ons wedstrijdsecretariaat Jeugd
  • Open Lettelse Jeu de boules kampioenschap
  • Contact met het bestuur
EINDE VAN HET SEIZOEN 2023-2024

Zaterdagmiddag (1 juni 14.30 uur) wordt de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen voor een team van onze vereniging gespeeld. Het is de wedstrijd JO17 tegen Schalkhaar JO17-3. Inmiddels is ook de tijd van afscheid nemen aangebroken zoals afgelopen zondag bij de senioren van scheidsrechter Henk Nijland, afscheid van leiders van het derde en vierde elftal. Er is afscheid genomen van spelers die zelf vinden dat het nu tijd is om te stoppen. De seizoensafsluitingen per team, zowel bij jeugd als senioren, worden voorbereid. 

De laatste trainingen zijn inmiddels gepland: op donderdag 6 juni voor senioren met een mooie nazit in de Huskamer voor iedereen die zich betrokken voelt bij onze vereniging (spelers, kader, commissieleden, vrijwilligers, supporters). Van harte welkom om samen met ons het seizoen af te sluiten.

Op woensdag 19 juni is de gezamenlijke laatste training voor de jeugdteams. Meer informatie via de leiders, trainers en jeugdcommissie.

Zoals gebruikelijk sluiten we het seizoen af met een spetterende knaller: het Jeugdsportkamp. De voorbereidingen zijn in volle gang door de werkgroep van handbal en voetbal die er ongetwijfeld weer een onvergetelijk weekend van zullen maken voor onze jeugd! Het begint op zaterdag 13 juli en eindigt op zondag 14 juli. Meer informatie volgt uiteraard nog via de organisatie en de Jeugdcommissie.
Dus ouders: houdt dit weeekend alvast vrij voor je voetballende kinderen!

Het bestuur wenst iedereen een prachtige zomer!!!

OP NAAR HET SEIZOEN 2024-2025


Alle commissies en het bestuur zijn volop bezig met het nieuwe seizoen. De teamindelingen moeten gemaakt, wat voor een kleine vereniging als Lettele elk jaar weer een puzzel is. Onze jeugdcommissie en onze technische groep zijn er volop mee bezig. Op voorhand vragen we van alle spelers en ouders begrip voor onze situatie. Om teams te kunnen maken, zal er ook dit jaar weer flink gepuzzeld moeten worden. Uiteraard gebeurt dat zorgvuldig, daar kun je op vertrouwen. Maar dat betekent ook dat we het niet iedereen 100 % naar de zin kunnen maken. Graag vragen we op voorhand begrip voor de besluiten van onze vrijwilligers in de Jeugdcommissie en Technische groep.

Ook in andere commissies wordt gewerkt aan het nieuwe seizoen. Zo maar een greep om een beeld te geven: het trainingsveld is ingezaaid, de kleding voor teams en ons het kader moet gecontroleerd en mogelijk bijbesteld, het nieuwe digitale clubblad gaat er weer komen, de sponsoren worden benaderd over hun bijdrage voor het nieuwe seizoen, waar nodig moeten er nieuwe leiders en/of trainers komen.
Ook het bestuur bereidt zich alweer voor op de komende jaarvergadering op woensdag 23 oktober.
Maar eerst is er nog vakantie en natuurlijk de Olympische Spelen, de Tour de France, de Europese wedstrijd van Go Ahead, de 2e open Lettelse Jeu de boules kampioenschap op  zaterdagmiddag 1 juni (zie bericht aan het eind in de Nieuwsbrief) en uiteraard het komende EK.
Over het EK gesproken: zie het volgende bericht van onze Activiteitencommissie. Doe mee – jong en oud- aan onze EK Poule!

DOE MEE AAN HET EK SPEL VAN ONZE ACTIVITEITENCOMMISSIE

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat het EK voetbal eraan komt. Ronald Koeman is al druk bezig om de tactiek er in te slijpen bij onze jongens.
Het Nederlands Elftal moet het in Duitsland doen, maar alle leden van VV Lettele kunnen hier in Nederland strijden om de prijzen!
De activiteitencommissie zorgt namelijk weer voor een voetbalpoule, voor de jeugd en voor de senioren.

Deelname voor de jeugd is gratis en de plekken 1 t/m 3 komen in aanmerking voor een prijs.
Aan de poule van de senioren zal een geldbedrag van 5 euro gekoppeld zijn. Uiteindelijk zullen ook hier de eerste drie plekken in de poule de prijzen verdelen. Bij deelname zal er een betaalverzoek worden gestuurd via de app of e-mail.
De poule wordt, net zoals bij het WK, bijgehouden door Scorito.

Scorito telt automatisch alle uitkomsten op, en verwerkt deze gelijk tot een stand. Je weet binnen een minuut na het eindigen van de wedstrijd hoeveel punten de wedstrijd je heeft opgeleverd, en hoeveel plekken je gestegen of gedaald in de ranglijst. Hoe het spel precies werkt, is te vinden op de site.
Meedoen kan via de onderstaande link.
Aanmelden voor *senioren*
Klik hier

Aanmelden voor *junioren*
 Klik hier

 
STAND VAN ZAKEN ROND BOUW VAN DE SCHOOL OP ONS TRAININGSVELD EN DE AANLEG VAN HET KUNSTGRASVELD OP VELD 2
Op 21 mei zijn veel Lettelenaren bijgepraat over de stand van zaken rond de bouw van de nieuwe basisschool op ons trainingsveld.
Direct belanghebbenden, ouders van kinderen op de basisschool en aanwonenden waren al kort tevoren geïnformeerd.
Het eerste ontwerp van de herinrichting van het trainingsveld met kiss and ride (wie bedenkt er een mooie Sallandse term voor?), verleggen huidige parkeerplaats op termijn en mogelijke nieuwe toegang tot ons sportcomplex en de school kwamen aan de orde.  Er blijken geen belemmeringen na onderzoek van velden, dus het kan verder. Er komt nu een BOPA (buitenplanse omgevingsplanactiviteit)-procedure onder de omgevingswet.  Twee delen: bouwvlakbestemming en dan procedure vergunning en bouw. Waarschijnlijk is er begin 2025 meer voortgang te melden. 
Tegelijkertijd is er nog onduidelijkheid over het type kunstgrasveld met zogenaamd infill. De gemeente wil het liefst af van de tot nu toe gebruikte infill op kunstgrasvelden. De KNVB wil dat ook, maar er is nog geen duidelijkheid over diverse proeven die de KNVB momenteel uitvoert. Er is dus nu nog geen goedgekeurd alternatief. Zowel gemeente, voetbalbestuur als ook inwoners uit het dorp zitten op een besluit van de KNVB te wachten.
WORD LID VAN VRIENDEN VAN VV LETTELE

Inmiddels zijn er al ruim 30 Vrienden. Voorafgaand aan de derby der derbys Lettele – ABS op 28 april, werd de eerste bijeenkomst van onze Vrienden van VV Lettele gehouden. Zie foto. Een mooi aantal om te beginnen, maar uiteraard zijn meer vrienden welkom.  
Je kunt Vriend worden voor 35 euro per jaar! Hierbij krijg je een unieke sjaal bij aanmelding, een seizoenkaart voor het bezoeken van thuiswedstrijden en uitnodigingen voor festiviteiten en activiteiten van onze club. Daarnaast ontvang je actuele informatie over zaken die spelen rondom de club. Het is niet concurrerend, maar aanvullend! Met elkaar hopen we het verenigingsgevoel naar een nog hoger niveau te tillen. Ben je enthousiast? Aanmelden kan via vriendenvan@vvlettele.nl. Je krijgt dan een inschrijfformulier toegezonden. Maar je vindt deze ook in de bijlage. Vul deze in en stuur via de mail of doe het ingevulde formulier bij Tom Meijerink in de bus (Bathmenseweg 17A).
Wil je meer informatie? Meld je bij Tom Meijerink, Frank de Winter of Aron de Brouwer.

VRIJWILLIGER GEZOCHT VOOR ONS WEDSTRIJDSECRETARIAAT JEUGD

Het wedstrijdsecretariaat is een cruciale functie in onze vereniging. Uiteraard wordt het competitieschema en de te plannen wedstrijden geregeld door de KNVB maar het inschrijven van de teams moeten we wel zelf doen. Het hele jaar door moet er toch het nodige geregeld worden zoals contact met andere verenigingen als wedstrijden verplaatst moeten worden of als de aanvangstijd aangepast moet worden. Ook regelen onze wedstrijdsecretarissen in goed overleg met andere betrokkenen de veldbezetting en de kleedkamerindelingen. Ook het regelmatig informeren van de achterban met een overzicht van de te spelen wedstrijden ligt op hun bordje.

Elles Klein Koerkamp verzorgt nu het wedstrijdsecretariaat voor de jeugd en Ellen Huis in ‘t Veld voor de senioren. Bovendien nemen ze bij afwezigheid de taak van de ander over.

We zijn op zoek naar een vrijwilliger die de taken van Elles na het einde van volgend seizoen wil overnemen maar al het komende seizoen (of eerder) door haar begeleid en ingewerkt zal gaan worden.
Dus je komt er niet alleen voor te staan want je wordt heel goed ingewerkt!

Wil je betrokken zijn of worden bij onze vereniging, maar doe je dat het liefst wat meer op de achtergrond, dan is dit vrijwilligerswerk echt iets voor jou!
Belangstelling? Meld je aan bij Elles Klein Koerkamp (Elles.kleinkoerkamp@lettele.nl). Meer informatie ook bij Elles of bij Ellen Huis in ‘t Veld (ellenhuisintveld@home.nl). 
OPEN LETTELSE JEU DE BOULES KAMPIOENSCHAP
 
Bij de opening vorig jaar van ons prachtige beachveld en de heropening van de vernieuwde jeu de boules banen, is er ook een JdB  toernooitje gespeeld, waaraan veel mensen uit Lettele hebben deelgenomen. Winnaar is toen Gerard Zandbelt geworden. JdB is een spel waar iedereen aan mee kan doen en is zeker niet leeftijd gebonden. Het was toen 3 Juni 2023 en toen is het idee geboren om de 1e zaterdagmiddag van Juni elk jaar opnieuw een toernooi te organiseren: Het open Lettelse JdB kampioenschap.
Hoe ziet het programma eruit:
  • Vanaf 13.00 uur inloop en inschrijving voor het toernooi
  • 13.30 uur tot ongeveer 15.30 uur toernooi
Het toernooi is voor iedereen toegankelijk en dus een mooie gelegenheid om kennis te maken met het Jeu de Boules spel. 
VRAGEN, OPMERKINGEN, WENSEN, TIPS EN IDEEËN?
 
Meld het bij het bestuur via bestuur@vvlettele.nl of rechtstreeks bij één van de bestuursleden. Want samen maken we onze vereniging!

Arjen Daggenvoorde, Hans Kloosterboer, Jan-Willem de Brouwer, Paul Zandbelt, Raquel van der Linde, Gerard Huis in ’t Veld

Vergelijkbare berichten