Nieuwsbrief 1 – 2023/2024

Beste leden, ouders van jeugdleden en vrijwilligers van vv Lettele

Hier is de eerste Nieuwsbrief van het seizoen 2022-2023 van het bestuur van vv Lettele. De trainingen zijn inmiddels weer in volle gang en de eerste vriendschappelijke wedstrijden zijn al weer gespeeld in het nieuwe seizoen. Onze jeugdteams beginnen zaterdag aan de zogenaamde Zwaluwencompetitie en ons 1e, 2e en 3e spelen zondag hun eerste bekerwedstrijd.Wij wensen iedereen, spelers, leiders, trainers, begeleiders, kader, vrijwilligers, sponsoren en supporters een heel fijn, uitdagend en sportief seizoen.

In deze eerste Nieuwsbrief van het seizoen 2023-2024 lees je meer over de volgende onderwerpen:

 • Welkom onze nieuwe jeugdleden Olmo, Seb, Teun en Vinz; welkom trainer Hendri Zwinselman
 • Jeugdcompetities in meerdere kortere fasen
 • Haal je spelregelbewijs op tijd
 • Zorg voor een correcte en herkenbare pasfoto op je spelerspas
 • Laatste ontwikkelingen rond het kunstgrasveld
 • Digitaal Clubblad seizoen 2023-2024 verstuurd
 • Bijeenkomst alle barvrijwilligers op donderdagavond 14 september aanvang 19.30 uur in De Huskamer
 • Dank-je-wel middag voor alle vrijwilligers zondagmiddag 1 oktober
 • Zet alvast in je agenda: Jaarvergadering woensdag 25 oktober
 • Seizoenskaarten zijn weer te koop!
 • RABO Clubsupport: ondersteun vv Lettele vanaf 4 september
Welkom onze nieuwe jeugdleden Olmo, Seb, Teun en Vinz;
welkom trainer Hendri Zwinselman

We zijn heel blij met onze nieuwe jeugdleden Olmo Huis in’t Veld, Seb Beltman, Teun Aarnink en Vinz Klein Koerkamp. Heel veel voetbalplezier in jullie allereerste seizoen! 

Hendri Zwinselman is onze nieuwe trainer van onze selectie. Welkom Hendri. Wij wensen je veel plezier en succes bij Lettele. In de volgende Letter zullen we een interview met Hendri plaatsen, zodat wij in Lettele hem iets beter leren kennen.

Jeugdcompetities in meerdere kortere fasen

Het voetbalseizoen bij de jeugd is tegenwoordig opgeknipt in meerdere fasen, veelal vier. Op basis van de resultaten volgt na iedere fase een herindeling. Hierdoor worden de wedstrijden spannender en zijn teams meer
aan elkaar gewaagd. Een goede ontwikkeling.

Haal je spelregelbewijs op tijd

Goede kennis van de spelregels draagt bij aan sportief spel. Om die reden heeft de KNVB voor de jeugd jaren geleden het spelregelbewijs ingevoerd.  Dit seizoen zijn de spelers geboren in het jaar 2006 aan de beurt. Als het goed gaat, krijgen de spelers zelf bericht van de KNVB dat ze deze moeten halen. Wordt dit niet gedaan, dan mag er van de KNVB niet gespeeld worden. Mogelijk volgt nog een nader bericht aan deze spelers van de jeugdcommissie en/of van onze wedstrijdsecretarissen.

Zorg voor een correcte en herkenbare pasfoto op je
spelerspas

Tot 1 november is het nog mogelijk zelf de spelerspasfoto op je digitale spelerspas te wijzigen via de voetbal.nl-app. Wij doen een dringend verzoek aan alle spelers voor voor 31 oktober een herkenbare en correcte spelerspasfoto op je spelerspas te plaatsen. Dit geldt voor alle voetballers vanaf de leeftijdscategorie JO13 en ouder. Weet je niet precies hoe dat werkt, vraag het dan aan één van je teamgenoten of aan je leider. De KNVB
heeft aangekondigd dat scheidsrechters hier vanaf 1 november strenger op moeten gaan letten.

Laatste ontwikkelingen rond het kunstgrasveld

De gemeenteraad Deventer heeft in juli definitief vastgesteld dat de basisschool nieuw zal bouwen op ons trainingsveld, mits de noodzakelijke omgevingsvergunningen kunnen worden verleend. Onze leden hebben al in januari aangegeven hiermee akkoord te gaan mits voor rekening van de gemeente een nieuw kunstgrasveld (voor trainingen en wedstrijden) op veld 2 wordt aangelegd. De gemeenteraad is akkoord gegaan met de kosten van de aanleg ervan. Het bestuur zal binnenkort een overeenkomst met de gemeente sluiten waarin de afspraken
worden vastgelegd.

Het kan nog wel geruime tijd duren voordat het kunstgrasveld er ligt dus heeft het bestuur in overleg met de Terreincommissie besloten om verbeteringen op veld 2 aan te brengen. Je kunt zien dat onze mensen van de Terreincommissie inmiddels een groot deel van het hekwerk dat in slechte staat was hebben aangepakt. Een deel van het hekwerk komt niet terug. Ook zullen we zorgen dat het veld de gewenste kwaliteit blijft behouden.

Digitaal Clubblad seizoen 2023-2024 verstuurd

Alle leden, ouders van jeugdleden en vrijwilligers hebben in augustus ons nieuwe digitale Clubblad in de mailbox ontvangen. Mocht je het niet hebben ontvangen, check dan eerst je spambox. Zit het Clubblad ook daar
niet in, meld het dan even aan bestuur@vvlettele.nl met het emailadres waar het naar toe gestuurd kan worden.

Na het verschijnen van het Clubblad zijn er bij de jeugd nog een paar aanpassingen gedaan zoals de trainingstijden van de JO17. Alle betrokkenen zijn hiervan op de hoogte gesteld. 

Helaas is in het overzicht sponsoren van VV Lettele ONDIVERA van Lettelenaar Mark Timmermans per abuis niet opgenomen. Onze excuses!


Bijeenkomst alle barvrijwilligers op donderdagavond 14 september aanvang 19.30 uur in de Huskamer

Alle vrijwilligers die achter de bar staan, hebben inmiddels een uitnodiging gehad. Ook de barvrijwilligers die namens de seniorenelftallen veelal op zondagmiddag achter de bar staan.

Het is nu echt tijd om jullie bij te praten over een aantal zaken en dat combineren we met gezelligheid.

We nodigen jullie daarom allemaal uit om op 14 september a.s. om 19.30 in de Huskamer te zijn (de voetballers die training hebben zien we graag daarna). De Huskamercommissie, bestuur VVL en bestuur KDS

Dank-je-wel middag voor alle vrijwilligers zondagmiddag 1 oktober

Alle vrijwilligers van het afgelopen seizoen hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen. Mocht je deze uitnodiging niet hebben ontvangen, check dan eerst je spambox. Zit het daar ook niet in, stuur dan een
berichtje naar bestuur@vvlettele.nl. Hieronder een deel van de uitnodiging:

Het vrijwilligersfeest wordt aangeboden als dank voor de inzet en betrokkenheid bij onze voetbalvereniging in het seizoen 2022-2023.

Zonder ondersteuning van onze vrijwilligers kan onze vereniging niet bestaan en kan er geen voetbalwedstrijd gespeeld worden.

Vorig jaar hebben we het vrijwilligersfeest gecombineerd met de viering van ons 90-jarig bestaan, maar nu dus weer een ouderwets vrijwilligersfeest! We kijken eerst samen naar de wedstrijd Lettele – UD Weerselo en aansluitend is er een gezellige voortzetting met een hapje en een drankje in/om onze Huskamer!

Zet alvast in je agenda: Jaarvergadering woensdag 25 oktober

Onze jaarvergadering voor onze leden en ouders van jeugdleden komt eraan. Zet het alvast  in je agenda zodat je deze belangrijke vergadering niet mist. Nadere informatie en uitnodiging volgt begin oktober.

Seizoenskaarten zijn weer te koop!

Voor slechts 20 euro kun je alle 13 thuiswedstrijden van ons eerste elftal bijwonen. Vanzelfsprekend kunnen onze leden, vrijwilligers en supporters de wedstrijden gratis bezoeken. Met een seizoenskaart ondersteun je onze voetbalvereniging. De seizoenskaarten zijn te koop bij de kassa bij onze thuiswedstrijden.

RABO Clubsupport: ondersteun vv Lettele vanaf 4 september

Ook VV Lettele doet weer mee aan de RABO Clubsupport actie. RABO bank leden kunnen hun stem uitbrengen op onze vereniging en daarmee onze jeugdafdeling financieel ondersteunen. Nadere informatie volgt zeer binnenkort!

Vragen, opmerkingen, tips en ideeën?

Meld het bij het bestuur via bestuur@vvlettele.nl of rechtstreeks bij één van de bestuursleden

Arjen Daggenvoorde, Hans Kloosterboer, Jan-Willem de
Brouwer, Marcel te Riele, Raquel van der Linde, Tom Meijerink, Gerard Huis in
’t Veld

Vergelijkbare berichten