Nieuwsbrief 6 – 2023/2024

Hier is de zesde Nieuwsbrief van het seizoen 2023-2024 van het bestuur van vv Lettele.

De tweede seizoenshelft is dan nu eindelijk vol op stoom geraakt. Door de zeer natte herfst en winter zijn veel wedstrijden afgelast en dat betekent dat vanaf april het nodige moet worden ingehaald. Dat vergt veel van onze vrijwilligers en ons kader om alle werkzaamheden week in – week uit goed uit te voeren. Maar gezien de motivatie, inzet en de kwaliteit van onze grote groep vrijwilligers kunnen onze jeugdspelers, ouders en senioren heel tevreden zijn hoe het bij ons in Lettele zo goed geregeld wordt. Een groot compliment van het bestuur is dan hier zeker op zijn plaats. Vanzelfsprekend kunnen en mogen ouders en spelers zich hierbij in woord en gebaar bij aansluiten!!!

WORD LID VAN VRIENDEN VAN VV LETTELE.

Binnenkort volgt meer nieuws! Inmiddels zijn de eerste aanmeldingen om Vriend te worden binnen. Je kunt Vriend worden voor 35 euro per jaar! Hierbij krijg je een unieke sjaal bij aanmelding, een seizoenkaart voor het bezoeken van thuiswedstrijden en uitnodigingen voor festiviteiten en activiteiten van onze club. Daarnaast ontvang je actuele informatie over zaken die spelen rondom de club. Het is niet concurrerend, maar aanvullend! Met elkaar hopen we het verenigingsgevoel naar een nog hoger niveau te tillen.

Ben je enthousiast? Aanmelden kan via vriendenvan@vvlettele.nl.
Wil je meer informatie? Meld je bij Tom Meijerink, Frank de Winter of Aron de Brouwer

VRIJWILLIGER GEZOCHT VOOR ONS WEDSTRIJDSECRETARIAAT JEUGD
Het wedstrijdsecretariaat is een cruciale functie in onze vereniging. Uiteraard wordt het competitieschema en de te plannen wedstrijden geregeld door de KNVB maar het inschrijven van de teams moeten we wel zelf doen. Het hele jaar door moet er toch het nodige geregeld worden zoals contact met andere verenigingen als wedstrijden verplaatst moeten worden of als de aanvangstijd aangepast moet worden. Ook regelen onze wedstrijdsecretarissen in goed overleg met andere betrokkenen de veldbezetting en de kleedkamerindelingen. Ook het regelmatig informeren van de achterban met een overzicht van de te spelen wedstrijden ligt op hun bordje.
Elles Klein Koerkamp verzorgt nu het wedstrijdsecretariaat voor de jeugd en Ellen Huis in ‘t Veld voor de senioren. Bovendien nemen ze bij afwezigheid de taak van de ander over.
We zijn op zoek naar een vrijwilliger die de taken van Elles na het einde van volgend seizoen wil overnemen maar al het komende seizoen (of eerder) door haar begeleid en ingewerkt zal gaan worden.
Dus je komt er niet alleen voor te staan want je wordt heel goed ingewerkt!
Het vrijwilligerswerk is vooral “regelwerk” achter de schermen en kan vooral thuis achter de laptop of mobiel uitgevoerd worden. Ook het contact met andere verenigingen en de KNVB gaat digitaal. Zeker bij verplaatsen van wedstrijden moet veelal dezelfde dag actie ondernomen worden. Maar dat kan goed “tussen de bedrijven door”.
Het zou ook fijn zijn als er gaandeweg bekendheid wordt opgebouwd met ons ledensysteem Sportlink zodat ook daarmee gewerkt kan worden.
Wil je betrokken zijn of worden bij onze vereniging, maar doe je dat het liefst wat meer op de achtergrond, dan is dit vrijwilligerswerk echt iets voor jou!
Belangstelling? Meld je aan bij Elles Klein Koerkamp (Elles.kleinkoerkamp@lettele.nl). Meer informatie ook bij Elles of bij Ellen Huis in ‘t Veld (ellenhuisintveld@home.nl). 
ACTIVITEITENCOMMISSIE ORGANISEERDE:
DE OOSTTRIBUNE IN LETTELE OP VRIJDAG 22 MAART
Zie de foto in de bijlage. Het was een zeer levendige bijeenkomst waarbij de aanwezigen actief betrokken werden. Analisten van RTV Oost Jan van Sta, Thijmen van Wissing en Bert van Losser bespraken het voetbal in Salland en Twente. De dertig aanwezigen zijn fan geworden van dit TV programma! het was een erg leuke bijeenkomst en zeker te herhalen volgend seizoen!
OP WEG NAAR HET NIEUWE SEIZOEN: JIJ TOCH OOK?
Hoewel het seizoen nog volop gaande is, wordt er achter de schermen door onze commissies en ons kader al stevig gewerkt aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.
Een heel belangrijk punt is daarbij de indeling van de teams en vervolgens de indeling van de spelers bij de teams.
We gaan ervan uit dat alle spelers die dat nog niet gemeld hebben, ook volgend seizoen weer willen gaan genieten van fijne trainingen en wedstrijden. En dat in teamverband willen doen, want dat is het bijzondere karakter van het voetbal: je doet het niet alleen maar in teamverband. Dat betekent dat er samengewerkt en samengespeeld moet worden om tot een goed resultaat te komen op het veld. Samen heb je plezier, samen geniet je. Voetbal als teamsport is belangrijk voor het ontwikkelen van sociale en maatschappelijke vaardigheden, samen kun je meer!
Opzegging van het lidmaatschap voor het komende seizoen dient voor 1 mei plaats te vinden. Als het lidmaatschap na 1 mei wordt opgezegd, dan kan dat in principe niet.
Redenen: voetbal is geen individuele sport, het is een teamsport. Te laat opzeggen dupeert het team waarin de speler voor het nieuwe seizoen is ingedeeld. Bovendien is door vrijwilligers in de vereniging veel tijd en energie besteed om de teams en de teamsamenstelling zo goed en evenwichtig mogelijk samen te stellen. En dat is vooral een puzzel bij een kleine vereniging als Lettele. De KNVB hanteert bovendien hoge boetes als tussentijds een team moet worden teruggetrokken uit de competitie als door opzeggingen een team niet meer kan spelen. Bij de KNVB moet in mei de team(indeling) bekend gemaakt zijn door onze vereniging.
JEUGDSPORTKAMP; NIEUWS VAN DE ORGANISATIE JSK 
Jullie hebben het vast al vernomen, dit jaar organiseren we opnieuw het JSK.
Dit jaar zal het kamp plaatsvinden op 13 en 14 juli, wederom in samenwerking met de handbal. We zijn met de werkgroep al druk bezig met de voorbereidingen.
Namens de organisatie van het JSK: Martijn Tibben en Jan Martijn Schuiling
VRAGEN, OPMERKINGEN, WENSEN, TIPS EN IDEEËN?
Meld het bij het bestuur via bestuur@vvlettele.nl of rechtstreeks bij één van de bestuursleden. Want samen maken we onze vereniging!

Arjen Daggenvoorde, Hans Kloosterboer, Jan-Willem de Brouwer, Paul Zandbelt, Raquel van der Linde, Gerard Huis in ’t Veld

Vergelijkbare berichten