Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag Lettele 2: Laatste wedstrijd van het seizoen

Schalkhaar 3 – Lettele 2

Zondag 26 mei. Lettele 2 moest vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen spelen uit bij Schalkhaar. Nadat de helft van de spelers met de fiets ging en de helft met de auto, kwamen we allemaal bijeen in de kleedkamer. Menig speler had moeite om zich op te laden voor de laatste wedstrijd, dit had vooral te maken met de activiteiten de avond ervoor. Mike had de helft van de nacht doorgebracht op de bank en Joost vond de aanvangstijd ook wat vroeg en kwam wat later. Nadat we een uitermate fanatieke warming-up achter de rug hadden betraden we het veld voor de wedstrijd. Toen alle 22 spelers in de wei waren moest van de scheidsrechter nog wel even het hekje dicht. De eerste helft ging redelijk gelijk op. Schalkhaar had wel het betere veldspel maar Lettele kwam er ook een aantal keer gevaarlijk uit. Het was Schalkhaar dat als eerst de score opende. Na een flitsende aanval schoot de spits de bal beheerst achter Stijn. 1-0 . Dit was ook de ruststand. Na de rust stonden alle spelers al een tijdje op het veld. Het wachten was op de scheidsrechter. Nadat ook hij de thee op had kon de 2de helft van start. Lettele ging opzoek na de gelijkmaker. Echter zat het niet mee en was het Schalkhaar dat weer scoorde. 2-0. Dit was een mokerslag voor Lettele. De ruimtes werden groter en Schalkhaar ging opzoek naar meer doelpunten. Echter was het de scheidsrechter die de score niet op wou laten lopen. Hij keurde namelijk 2 doelpunten van Schalkhaar af vanwege buitenspel. Onze grensrechter Marcel vraagt zich tot op de dag van vandaag nog steeds af waarom. Uiteindelijk scoorde Schalkhaar nog wel de 3-0 en dit was tevens te einduitslag.
Het seizoen zit er weer op. Lettele 2 heeft de doelstelling van het seizoen gehaald (handhaving) en is uiteindelijk op de 9e plaats geëindigd.

Wedstrijdverslag Lettele 2: Holten uit..

Op zondag ochtend 12 mei mocht het tweede van V.V. Lettele op bezoek bij de club met een veel ste groot hoofdveld, V. V.Holten. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, Lettele was voorafgaand aan de wedstrijd de onderliggende partij door het vele blessureleed waar het team mee kampte.

In de kleedkamer hing tijdens de opstelling een gespannen sfeer, gastspeler S. Aarnink had standby dienst en kwam hierdoor mogelijk te laat voor aanvang van de wedstrijd. Voor A. Daggevoorde kwam hierdoor een mogelijkheid om zijn kwaliteiten ten toon te stellen aan de trainers van het tweede team. Voor aanvang van de warming-up kwam onze dierenarts toch opdagen en kwam het besef bij Arjen hard aan. Hoe fanatiek hij ook was tijdens de warming up, moest hij de wedstrijd beginnen op de bank.

Na het eerste fluitsignaal kwam het team van H. Huijsmans en J. Oosterwijk goed voor de dag. De verrassende opstelling van Holten had Lettele al snel onder controle en kon de eerste helft goed de bal rond laten gaan. Door de rust in het team kwamen al snel de eerste kansen, helaas was de afronding lang niet zo goed als het positie spel van Lettele. Aan het eind van de eerste helft kwam Holten steeds meer in hun spel en kwamen gevaarlijk dichterbij. Gelukkig zorgde de solide achterhoede van Lettele ervoor dat de ruststand bleef bij een bloedeloze 0-0.

In de rust zat de stemming er goed in, er werd letterlijk en figuurlijk over koetjes en kalfjes gepraat. Stijn gaf een spoedcursus koeien baren. Na deze informatieve presentatie moesten de spelers zich weer opmaken voor de tweede helft.

Vol goede moet begon het team aan de tweede helft. Helaas kwam het team al gauw op achterstand door een bal die van richting veranderd werd door een andere gastspeler I. Klein Koerkamp. Door deze mentale klap kon het team niet meer het niveau halen van de eerste helft en verloor het team met 4-0.

Volgende week moet het team, met hopelijk meer eigen spelers het thuis opnemen tegen Haarle 2. Wanneer het team een enkel puntje pakt, spelen zij zich officieel veilig in de derde klasse H. Het wordt volgens coach J. Oosterwijk weer een belangrijke 6 punten wedstrijd.

Wedstrijdverslag Lettele 2: 6 punten wedstrijd Lettele 2 trekt veel publiek

Op het zonovergoten sportcomplex de Spil in Lettele mocht Lettele 2 aantreden voor een zogenoemde 6 punten wedstrijd. De tegenstander is Markelo 2, een echte degradatiekraker, want Markelo hangt net onder de degradatiestreep. Markelo 2 had geen zin om met de paasdagen te gaan voetballen, dus werd er gevraagd of de wedstrijd op donderdagavond afgewerkt kon worden. Hier ging Lettele mee akkoord, alleen het tijdstip van 19.30u vonden wij iets te laat. Vandaar dat 2 dagen van tevoren de wedstrijd toch nog naar 19u werd verplaatst. Met de tijdswijziging had Tijs wel moeite, want halverwege de warming-up meldde hij zich pas op het veld. De reden van het late aantreden van Tijs, was zijn eigen bedrijf. Deze smoes bewees zijn waarde, want van het trainersduo mocht hij gewoon starten. Het belang van de wedstrijd was zeker voelbaar, Markelo moest winnen om zichzelf boven de degradatiestreep te spelen en Lettele kon een grote stap maken voor lijfsbehoud. In de kleedkamer konden de spelers de motiverende woorden van leider Jan al wel voorspellen. Want voor de 4e wedstrijd oprij waren het de magische woorden: “Mannen, als we deze winnen spelen we ons veilig.”

De eerste overwinning van de avond werd door onze aanvoerder al voor aanvang van de wedstrijd gehaald, de tos werd gewonnen en de kant wissel werd een feit. Hierdoor kon Lettele de eerste helft met de zon mee en de wind tegen voetballen. Om 19u gaf de heer Kleine Koerkamp aan dat Markelo de wedstrijd mocht beginnen. De 6 punten wedstrijd was begonnen. Markelo startte iets sterker en hieruit ontstond ook de eerste grote kans voor de spits van Markelo. Na een lange bal van de keeper, die door de wind werd gedragen, stond de spits ineens 1 op 1 met de doelman. Gelukkig schoot hij hem recht op de keeper af en bleef de brilstand op het bord staan. Waarna Lettele zelf opzoek ging naar een doelpunt, deze werd dan ook snel gevonden. Door een opbouw van achteruit via de rechtsback stond ineens Rick alleen voor de keeper. Rick die toch niet echt bekend staat om zijn scorend vermogen, weet vandaag wel hoe hij met zo’n kans om moet gaan. Een rolletje langs de keeper in het zijnet, 1-0. Markelo ging ondanks de slechte start door en bleef er in geloven. Met het balbezit creëerde Markelo een aantal kleine mogelijkheden en nog een gevaarlijke kopbal die maar net over ging. Ondanks dat Markelo voetballend de betere partij was zorgde onze nieuwe afmaker, Rick, voor de 2-0. Lettele stelde zich als doel om met een 2-0 voorsprong op het bord thee te gaan drinken. Desondanks kreeg Lettele zelf nog de grootste kans van de 1e helft. Wederom hadden de verdedigers van Markelo geen grip op Rick en hij werd ten val gebracht na een lange bal die voor de keeper leek. De scheids twijfelde niet, Penalty! Onze aanvoerder Dennis nam de verantwoordelijkheid op zich en legde de bal op 11 meter. Hij neemt de aanloop…. En… de keeper keert de strafschop. In de vele video’s waarin de misser van Dennis in is vastgelegd, is te zien dat de keeper te vroeg van zijn lijn ging. Als een penalty zo slecht wordt ingeschoten snappen wij dat de scheids hier niet tegen optreedt. Na de gemiste strafschop geeft de scheids aan dat de thee klaar staat en Lettele loopt tevreden naar de kleedkamer. Het trainersduo geeft in de rust aan dat ondanks de 2-0 voorsprong de buit nog lang niet binnen is.

Bij aantreden op het veld voor de 2e helft blijkt dat Lettele een goeie zet heeft gedaan om van kant te wisselen na de tos. De zon verdwijnt namelijk achter een aantal wolken en later ook achter de bomen. De zon was geen spelbreker meer en met de wind in de rug kon de 2e helft worden gestart. De keeper van Lettele was de aanvoerder hier zeer dankbaar voor. In de rust voerde Markelo een tactische wijziging door. Ze begonnen nu in een 3-4-3 formatie. Hier had Lettele het eerste deel van de 2e helft veel moeite mee, de vrije man moest worden opgepakt door één van de aanvallers, maar wie dat ging doen was de grote vraag. Markelo profiteerde hiervan en was de bovenliggende partij. De eerste grote kans was dan ook een afstandsschot van Markelo die door de keeper net op de lat werd getikt. Waar hij afgelopen zondag de bal nog via het houtwerk in eigen goal werkte, was het houtwerk hem vandaag veel beter gezind. De bal kwam via de lat nog wel terug in het veld, gelukkig won Remco, onze gastspeler van JO-19, hier het duel en werd er een counter ingezet. De vlijmscherpe counter eindigde na een crosspass bij Rick die niet twijfelde en de bal in één keer uit de lucht op goal schoot. Wederom belandde de bal in het linkerzijnet, 3-0. De hattrick van de heer Jansen was een feit. Hij gaf zelf na de wedstrijd nog aan dat hij zo’n zelfde volley al een keer op de training had geprobeerd en dat het daar ook lukte. Dit moment schoot door zijn hoofd heen op dit beslissende moment en de uitvoering had hetzelfde resultaat. Zo blijkt maar weer dat trainen toch zinvol is. Het trainersduo ging ervan uit dat je op het hoogtepunt gewisseld moet worden, dus Rick werd naar de kant gehaald en Martijn G. mocht aantreden in de punt van de aanval. Na 60 minuten bleek wederom dat trainen zinvol is. Remon kreeg namelijk binnen 60 minuten al kramp en moest gewisseld worden voor Jeroen (Skippie), die aan de rechterkant plaatsnam.

Na de 3-0 liet Markelo merken dat ze er geen vertrouwen meer in hadden. De beleving was weg, maar het balbezit bleef wel voor Markelo. Tot grote kansen kwam Markelo echter niet meer. Lettele liet nog wel zien dat het een goede counterploeg, want ze kwamen er een aantal keer nog gevaarlijk uit. Dit leidde nog tot een doelpunt van Marijn. Hij wilde hem afleggen aan Martijn G., maar omdat de keeper duidelijk aangaf dat hij de linkerhoek vrij hield scoorde Marijn zelf met zijn linker, 4-0. De overwinning was nu wel binnen en 3 punten konden alvast worden bijgeschreven. Helaas kwam er nog een klein smetje op de overwinning, de spits van Markelo wist namelijk nog de 4-1 binnen te schieten, nadat er globaal werd gedekt in de 16 meter. Hierna ging de spits er zelf wel geblesseerd naar de kant ging. Misschien dacht hij ook wel dat je op je hoogtepunt naar de kant moet gaan.

Een 4-1 overwinning in een 6-punten wedstrijd voelt natuurlijk altijd goed en de biertjes in de kantine waren daardoor ook extra lekker. Volgende week mag Jan hopelijk voor de laatste keer zijn magische woorden uitspreken: “Mannen, als we deze winnen spelen we ons veilig.” Want met 8 punten voorsprong met nog 4 wedstrijden te spelen, mogen we er nog niet vanuit gaan dat we helemaal veilig zijn, maar een belangrijke stap is gezet. Nu mag Lettele 2 van een verdiend vrij paasweekend en koningsweekend gaan genieten, want pas op Bevrijdingsdag wordt er om 10u weer gevoetbald thuis tegen Enter 3. Als laatste willen we Kris bedanken voor het wekelijks uploaden van de wedstrijdverslagen, als dank wordt Kris getrakteerd op drie kannen bier bij de volgende wedstrijd over 2 weken. Tot dan!

Wedstrijdverslag Lettele 2: Lemelerveld 3 – Lettele 2

Zondag 14 april, Lettele 2 moest aan de bak, uit tegen Lemelerveld 3. Dit was al de derde opvolgende wedstrijd waarbij door de leiding werd genoemd: als we deze winnen zijn we veilig. Voorgaande twee wedstrijden slaagde Lettele 2 er niet in te winnen.  Het was in ieder geval mooi voetbal weer, droog en af en toe zon, met een koud briesje vanuit het noordoosten. Leider Hendri had er geen vertrouwen in en ging niet mee, hij vond 12:00 ook te laat en ging wandelen naar Twello. Maar gelukkig wilde Jan zijn vrije zondag wel opofferen om het 2de te coachen. Jan had een creatieve opstelling bedacht met o.a. Bjorn als mid-mid, maar uiteraard wel in overleg met Hendri. Ook was onze half kale centrale verdediger a.k.a. “de Tank” gelukkig weer hersteld van een rug blessure en hoefde zich dit keer niet af te melden tijdens het uitlaten z’n hondje, zoals hij dat vorige week deed.

Het veld oplopend was er een onderonsje tussen een van de spelers en de altijd frappante scheidsrechter heer Barkel. Het ging over zijn meekleurende brillenglazen, zonder bril zag hij namelijk helemaal niets. Lettele stond op het punt af te trappen om de wedstrijd te beginnen,  maar toen begon heer Barkel toch te twijfelen wie nou de tos had gewonnen en moest het even navragen bij de captain van Lettele 2. Waarop Barkel zelf zei: de wedstrijd is nog niet begonnen of het loopt al uit de hand.

De eerste helft was matig. Over en weer wat kleine kansjes. Wat gepruts in de zestien bij Lemelerveld maar het lukte Lettele niet de bal in het doel te krijgen. Een schot van Remon tegen de keeper, terwijl hij volgens Bjorn beter op hem had kunnen terug leggen. Ook de linksback van Lettele probeerde er nog een paar keer overheen te komen, maar helaas zonder eindresultaat.

Na de rust stonden alle 22 spelers al op het veld, het wachten was op Barkel. Dribbelend kwam hij het veld op en de tweede helft kon van start. De tweede helft was feitelijk nog slechter dan de eerste helft. Een indraaiende corner van Lemelerveld, de keeper schreeuwde nog “Los”, maar de bal stuitte tegen zijn vuisten via de paal het eigen doel in, het stond 1-0. Er moest een tandje bij. Vervolgens nog een kans van Lemelerveld, de bal belande in het goal, maar de grensrechter van Lettele had de vlag al omhoog en het doelpunt werd afgekeurd. Boos waren de spelers van Lemelerveld op de grensrechter, één speler vroeg zich af of de grensrechter een nieuwe bril nodig had (wellicht eentje met meekleurende glazen). Desalniettemin het bleef 1-0 en Lettele deed er nog een tandje bij. Remon werd gewisseld voor gast speler van de A1 Bram (zoon van een paardenfokker uit Lettele).

Ook bij de spelers van Lemelerveld was Barkel bekend. Een speler had zelfs een krat bier gewonnen omdat hij de veters van Barkel gestrikt zou hebben. Lettele deed nog wat pogingen op de gelijkmaker. Een slap schot vanaf 20 meter terwijl Marijn helemaal vrij stond aan de rechter kant. Zelfs Barkel vond het een slap schot. Een uitbraak met Maarten op links, hij was veel sneller en kon de bal nog net met de buitenkant van zijn schoen over de keeper wippen, via binnenkant paal in de goal, het was 1-1. Lettele kwam nog dichtbij de 1-2, met een schot een meter naast, maar het bleef gelijkspel. Barkel gaf Joost (die kort ervoor nog een bloedneus had) geel omdat hij veel te laat was met z’n tackel.

Aankomende donderdag avond om 19:30 mag Lettele opnieuw proberen zich zeker te stellen van handhaving in de 3e klasse. Ditmaal tegen Markelo 2, uit is met 0-3 gewonnen dus vol goede moed gaan we de thuiswedstrijd tegemoet.

Wedstrijdverslag Lettele 2: Lettele 2 weet niet te overtuigen

Het beloofde een schitterende dag te worden, niet alleen qua weer. Vandaag (7-4-2019) kunnen we ons bij winst veilig spelen voor lijfsbehoud in de 3e klasse en gaan genieten van het verdere programma van de dag. Vol goede moed verzamelden wij dus in t Kulturhus. Na een goede warming-up, waarbij voorwaarts overigens maar weinig gebruik van maakte, mochten we de wei in. Remon besloot alleen de trainen afgelopen week en nog niet mee te doen, dus met onze 12 man en een optionele wissel uit het trainende derde moest het gebeuren. Kris moest volgens het urenschema van zijn Ome Jan zijn krachten nog even sparen en dus even plaatsnemen op de bank.

Dan de wedstrijd; als snel werd duidelijk dat Voorwaarts het initiatief had en Lettele liet de tegenstander zoals vaker rustig het balletje rond spelen. Dit was natuurlijk tactiek om er vervolgens met onze snelle buitenspelers uit te kunnen breken bij een balverovering., dit lukte echter niet want Voorwaarts nam bij balverlies ook zelf deze positie in en zo moesten we dus zelf aan de slag. Met veelal lange ballen over de verdediging creëerden we met voorzetten dan ook enkele mogelijkheden. Helaas mocht dit niks opleveren en Mike, de hardloper mocht weer op het middenveld, en Jeffrey waren daar zichtbaar teleurgesteld in. Dit lieten zij merken door in het gras te gaan zitten, een nieuwe trend misschien? Op enkele gevaren van Voorwaarts na waren er weinig kansen in de eerste helft.


De tweede helft begonnen we weer met goede moet, Bryan had een waarschuwing gekregen van de scheids en daarom mocht hij vast gaan douchen om Kris een plek te geven in het elftal. Hij kwam op het middenveld te staan. Voorwaarts had van de mensen achter de bar goede thee gekregen en kwamen daardoor beter uit de rust dan Lettele. Na een corner van Voorwaarts kwam na actie over rechts een geslepen bal laag voor de goal van Lettele en de linksbuiten van Voorwaarts kon deze bal er vervolgens omzetten tot een goal. Dit bleek een mentaal zware klap voor Lettele, dat na die goal nog maar tot weinig kansen kwam. We liepen steeds vaker achter de bal aan en na balverlies ging zelfs de 0-2 erin. Dit was voor ons de mokerslag en het vertrouwen werd minder, wat soms voor frustratie zorgde die werd geuit op de scheidsrechter. Aanvoerder Jaap was te mondig en kon daardoor een gele prent ontvangen. Vers van het trainingsveld geplukt mocht Timo als stormram nog voor gevaar zorgen, maar dit mocht ook niet baten. Eindstand 0-2.

Laten we hopen dat we onze kwaliteiten bespaard hebben voor volgende week, dan spelen we namelijk uit tegen Lemelerveld, na een ochtendje uitslapen moet dit een te nemen hindernis zijn. Zeker in het vooruitzicht dat we onze favoriete scheidsrechter weer tegenkomen: Benno B.

Wedstrijdverslag Lettele 2: Thuis tegen WSV3

Zondag 31 maart 2019, Lettele 2 – WSV 3, een inhaalwedstrijd uit de 2de periode. Aan de uitwedstrijd hadden we geen goede herinneringen, er werd met 4-0 verloren. We waren die wedstrijd niet kansloos, het was Marijn die een aantal grote kansen niet wist te verzilveren. Jan en Hendri wisten dit ook nog en kozen er voor om Marijn bij het eerste te stallen.  Daarnaast hadden we een aantal blessures in de selectie en bleven we met tien spelers over. Gelukkig konden we een beroep doen op de extra aanvullende selectie: Gold Old Marcel B, wattenstaafje Martijn G en 2 benen vooruit Jeroen S. Lichtpuntje in de selectie was Mike B. Mike had zich goed voorbereid op zijn rentree, hij had z’n nieuwe hardloopschoenen na 1,5 jaar maar eens aangetrokken. Dit was Hendri en Jan niet ontgaan en kozen er voor om Mike met zijn loopvermogen op het middenveld te zetten.

Dan nu de wedstrijd. Het begin was aan beide kanten slordig, beide partijen waren zoekende naar een tactisch plan. Lettele had besloten de hoeken vrij te houden, zodat Rick en Maarten met hun snelheid gebruik konden maken van de ruimte. Helaas had WSV een tropische verassing links achter in staan, of stond hij nou links voor… Dat is ons nog steeds niet duidelijk. Ook de voorstopper van WSV kwam regelmatig door, waardoor Lettele vaak zoekende was op het middenveld en met een ondertal stond. Lettele had hier niet direct een antwoord op en liep steeds verder naar achter. Een doelpunt hing in de lucht. De linksachtermiddenvoor kwam weer een keer opstomen en gaf de bal hard en laag voor in de 5 meter. Keeper Stijn kon de bal niet pakken en Jaap kreeg hem in de voeten. In de kluts kreeg Jaap de bal niet weg en werd er bij de 2e paal gescoord door WSV, 0-1. We hadden nog een half uur te gaan in de 1e helft om de gelijkmaker te maken, aan de bak dus. Lettele kwam steeds meer op de helft van WSV. Na goed doorzetten van Maarten bereikte hij de achterlijn en krulde de bal bijna in de bovenhoek bij de 2e paal. Lettele drong aan. Ook een schot van Martijn uit de 2e lijn kon maar net gekeerd worden door de keeper van WSV. Een laatste corner voor Lettele werd gepakt door de keeper en WSV kon gevaarlijk counteren, gelukkig voor Lettele vond de scheidsrechter het tijd voor een kopje thee. Rust.

In de 2de helft kwam Marcel B binnen de lijnen, met al zijn ervaring wou Lettele zijn stijgende lijn voortzetten. Het spelbeeld bleek onveranderd. Lettele was zoekende naar de 1-1, maar kwam niet goed in het spel. WSV wist hier niet direct gebruik van te maken en de wedstrijd kabbelde rustig voort. Uit een snelgenomen vrije trap werd Maarten met een steekpass vrij voor de keeper gezet, maar de scheidsrechter stak hier een stokje voor. De scheids had nog niet gefloten en de vrije trap moest opnieuw genomen worden. Het gevaar was geweken. Lettele ging wel iets meer druk zetten en Jaap schoof door naar voren. Na goed druk zetten op de defensie van WSV kwam de bal voor de voeten van Martijn. Martijn had met zijn atletische figuur een goede kans en had hem voor zijn gevoel al in de bovenhoek gekruld. Helaas bleek dit de bovenhoek van het vangnet op het 2de veld te zijn. Jan en Hendri wilden Mike nog niet te zwaar belasten, dus mocht Jeroen nog even de wei in. Jeroen bracht met zijn voorzetten meer gevaar voor de goal, maar niemand die het balletje goed op de veurkop kreeg en de bal er in kon knikken. Ook de scheidsrechter kreeg niet echt het idee dat Lettele nog tot scoren kwam, en besloot om de wedstrijd te beëindigen.

Volgende week een belangrijke wedstrijd, weer thuis om 10.00 uur

Lettele 2 – Voorwaats 4 met Dhr. Scholten als scheidsrechter