Wedstrijdverslagen

Lettele 2 wint van Voorwaarts 4 en blijft in de tweede periode ongeslagen!

Zondag 2 december. De mannen van Lettele 2 mochten het vandaag opnemen tegen Voorwaarts 4. Op papier een zwakkere tegenstander, maar door de vele blessures in de selectie kon het nog wel eens een moeilijk potje worden. Ook de vlaggenist van Lettele 2 werd door de blessures in een wedstrijdtenue gehesen en fungeerde tevens als 3e wissel.

Nadat de verrassende opstelling bekend werd gemaakt, waar er toch nog wat onenigheid was met de bezetting van de vleugelverdedigers, werd in de kleedkamer besproken dat alle spelers in ieder geval een half uur zouden spelen. Dit plan kon na 5 minuten alweer de prullenbak in. De linksback moest namelijk al gewisseld worden door een blessure. Ongeveer een kwartier later moest ook de aanvoerder gewisseld worden, de kans dat de vlaggenist zijn waarde voor het team op een andere manier mocht laten zien werd steeds groter.

De eerste helft ging redelijk gelijk op maar Lettele had toch de overhand. Na een mooie voorzet van de nieuwe spits kon de linksbuiten de bal van dichtbij binnen tikken. 0-1 LETTELE. Even later kwam Voorwaarts met een tegenaanval. De rechtsbuiten van Voorwaarts krijgt de bal, trekt naar binnen en weet de bal langs de keeper te schuiven. 1-1. Nadat er een lange bal van Voorwaarts de zestien in word gegooid ontstaat er een botsing tussen de keeper en een verdediger en komt de bal net naast het doel terecht in de voeten van de spits van Voorwaarts die vervolgens op doel schiet. Het schot word geblokt en volgens de scheids was er sprake van hands en hij wijst resoluut naar de penaltystip, een penalty tegen. De kans voor de keeper om zich te onderscheiden en dat doet hij ook. Door niet in het midden van het doel te staan brengt hij de penaltynemer in verwarring en hij weet de penalty te keren waarna de rebound in het zijnet verdwijnt. De ruststand is 1-1. Na rust krijgt Lettele bijna voor de 2e keer aftrap maar het thuisspellende team herinnert de scheids eraan dat Lettele ook al de wedstrijd begon met een aftrap. Nadat Voorwaarts dan toch de aftrap heeft genomen kantelt het spel beeld ten opzichte van de eerste helft. Voorwaarts komt steeds vaker tot gevaarlijke uitbraken, maar dit wordt allemaal gepareerd. Het ziet er naar uit dat Lettele moet vechten voor een punt. Met nog 10 minuten te spelen is er weer een aanval van Voorwaarts afgeslagen en komt Lettele met een gevaarlijke counter. Vanaf de linkerkant komt de vleugelaanvaller met een lage voorzet strak voor het doel langs en weet de eerdere doelpuntenmaker met een bijna identieke intikker de score voor Lettele te verdubbelen. 1-2 LETTELE.

Lettele weet de laatste minuten zonder kleerscheuren door te komen en de 3 punten zijn binnen. Hiermee laat Lettele 2 zien dat ze ook de nauwelijks voorkomende mindere wedstrijden kunnen winnen.

Met deze overwinning weet Lettele de 5e plek vast te houden en doet het nog steeds mee voor de periodetitel.

Lettele 1 verliest in nacompetitie van Turkse Kracht en blijft 4e klasser (4-1)

Na het goed verlopen seizoen restte er voor Lettele 1 nog een toetje, nacompetitie voor een plek in de 3e klasse.
De eerste horde was afgelopen zondag, uit tegen 3e klasser Turkse Kracht.

De eerste tien minuten was het aftasten voor de mannen van Dirk Beldman, maar daarna was Lettele steeds meer de ploeg dit het tempo van de wedstrijd ging bepalen. Jorik Kloosterboer kon als vrije verdediger met de twee spitsen van TK steeds doorschuiven richting het middenveld en daar had de thuisclub het moeilijk mee. Naast het veldoverwicht kreeg Lettele ook een aantal beste kansen, maar het bleef lang 0-0. Tot de spits van de thuisclub een afvallende bal voor de voeten kreeg, waarbij er kort daarvoor een overtreding werd gemaakt. De spits aarzelde niet en de bal viel binnenkant paal binnen. Een flinke tegenvaller voor Lettele gezien het spelbeeld, maar de rug werd gerecht en binnen een aantal minuten was het 1-1 door Ruben Gerritsen. Dit was tevens de ruststand.

Na rust een ander spelbeeld. Turkse Kracht ging wat opportunistischer voetballen en speelde nu met drie spitsen. Lettele kreeg minder ruimte om te voetballen en was ook zelf slordiger. Dit werd afgestraft in de 55e minuut. Een vrije trap werd snel genomen en de 2-1 stond op het scorebord. Helaas lag 3 minuten later ook de 3-1 erin en leek de wedstrijd gespeeld, want Lettele was niet meer bij machte om het niveau van de eerste helft te halen.

Een kwartier voor tijd werd het ook nog 4-1 en hier bleef het bij. Lettele had zichzelf in de eerste helft moeten belonen voor het goede spel en de gecreëerde kansen. Na rust was Turkse Kracht de bovenliggende partij en zij waren wel in staat om dit om te zetten in doelpunten. Voor Lettele een einde van een prima seizoen. Een hele goede periode vanaf november t/m maart met kansen op de titel. Daarna mede door een aantal lange blessures toch teveel punten laten liggen waardoor de titel uit het zicht raakte. Op basis van de stand de nacompetitie gehaald die helaas na een ronde voorbij was.

Selectie en staf bedanken alle trouwe supporters en sponsoren en wensen iedereen een fijne zomervakantie toe. Tot volgend seizoen!

Derby Lettele – ABS (0-1)

Afgelopen zondag is de derby gewonnen door ABS. Ondanks dat de punten niet in Lettele zijn gebleven hebben we er met z`n allen een mooie zondag van gemaakt.

Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er nieuwe polo`s voor het 1e gepresenteerd. Deze zijn mede mogelijk gemaakt door:

 van Mourik ,    & 

Waarvoor hartelijk dank!

Voor meer foto`s van de middag, klik hier

Lettele 1 wint dikverdiend van SP Deventer. (4-1)

Na de tik tegen DAVO (2-0) speelde Lettele vandaag thuis tegen het laaggeklasseerde Sportclub Deventer. Wil Lettele mee blijven doen om de titel, dan is het zaak vandaag drie punten te pakken.

Deze boodschap van trainer Dirk Beldman lijken de jongens in hun oren geknoopt te hebben, want Lettele is vanaf moment één de bovenliggende partij. De gasten trekken zich terug op eigen helft en Lettele mag het tempo van de wedstrijd bepalen. Binnen 10 minuten is het 1-0. De opkomende Thom van Oldeniel schiet en omdat de keeper de bal niet goed verwerkt is de openingsgoal daar. Kort voor rust komt Lettele op 2-0 door Jeffrey Meurer.

Na rust is het wederom Lettele dat bepaalt en de 3-0 maakt via een mooie kopbal van Karel Jansen. Daarna volgt een ware kansenregen voor de thuisclub, maar het vizier staat niet meer op scherp. Jesse Oosterwijk maakt kort voor tijd 4-0. De gasten doen nog wat terug en schieten de 4-1 tegen de touwen.

Lettele recht de rug en doet wat het moet doen. Komende week uit tegen Holten, wederom een mooi affiche.

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk, Wout Wagemans, Dave Beltman (80. Dennis Oosterwijk), Thom van Oldeniel (45. Karel Jansen) (60. Arjen Beltman), Jan Willem de Brouwer, Jesse Oosterwijk, Ruben Gerritsen, Jeffrey Meurer, Bas Huijsmans, Mick Romeijn.

Lettele 1 in 2e helft onderuit tegen DAVO. (2-0)

Na de moeizame overwinning op donderdagavond tegen SV Terwolde die nog belangrijk was voor de tweede periode speelde Lettele afgelopen zondag tegen DVV DAVO. Op de Rielerenk werd er om 14u afgetrapt tussen beide ploegen die nog meedoen om de titel in 4H.

Lettele is de eerste helft de betere partij, heeft meer controle over de wedstrijd en dat betaalt zich uit in twee grote kansen. Een kopbal van Joost Meijerink en een prima actie van Bas Huijsmans, maar hij schiet de bal in het zijnet. Daarnaast had Lettele een strafschop kunnen krijgen na hands van een verdediger, maar de wijfelende jonge scheidsrechter liet het gaan.

Na rust een ander beeld. DAVO kwam veel feller uit de kleedkamer en zette Lettele meer vast. Hier had Lettele het moeilijk mee en het kwam dan ook niet uit de lucht vallen dat DAVO na een uur de score opende. Tien minuten later werd het ook nog 2-0. Lettele had het in deze fase moeilijk maar kwam toch ook nog wel tot een paar kansjes. Helaas gingen deze niet binnen en kwam Lettele niet meer dicht in de buurt van een goed resultaat.

Aankomende zondag speelt Lettele thuis tegen Sportclub Deventer.

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk, Wout Wagemans (75. Bjorn Groot Koerkamp), Dave Beltman, Thom van Oldeniel (85. Marijn Klein Koerkamp), Joost Meijerink, Ruben Gerritsen, Jan Willem de Brouwer, Jesse Oosterwijk, Jeffrey Meurer, Bas Huijsmans, Jorik Kloosterboer (65. Remon Bloemenkamp).

 

Lettele 1 verliest op 1e Paasdag in Haarle (3-1)

In dit Paasweekend stond er voor Lettele een wedstrijd op het programma, namelijk op eerste Paasdag uit tegen Haarle, van oudsher altijd een stugge tegenstander.

Lettele mistte door verschillende omstandigheden meerdere basisspelers, maar desondanks was er maar een doel en dat was winnen van het laaggeklasseerde Haarle. Lettele begon nog wel goed, want Jan Willem de Brouwer raakt na 2 minuten de binnenkant van de paal. Helaas gaat de bal er niet in.

Na ruim tien minuten in het Haarle dat op voorsprong komt. Na slordigheden achterin kan de spits van Haarle afronden. Tien minuten later wordt het leed nog groter en verdubbelt de thuisclub de score. Een indraaiende vrije trap valt op de lat en valt pardoes tegen het hoofd van een van de Haarlese aanvallers, 2-0. Lettele stelt er weinig tegenover. Het legt minder energie in de wedstrijd dan Haarle en voetballend is het onder de maat  vergeleken met wat de ploeg kan brengen.

Na rust probeert Lettele weer in de wedstrijd te komen en krijgt meer druk op de goal. Echter is Haarle in de omschakeling ook een paar keer gevaarlijk. Een kwartier voor tijd wordt Bas Huijsmans aan de grond getrokken en dit leidt tot een strafschop die vol overtuiging wordt binnengeschoten door Jesse Oosterwijk. Er is weer hoop bij de Lettelse supporters, maar een paar minuten later is het alweer 3-1 en is de hoop op een goed resultaat vervlogen.

Lettele verliest verdiend van Haarle, dat op basis van werklust de overwinning verdiende. Lettele mag komende week twee keer aan de bak. Eerst donderdag uit naar Terwolde en dan zondag uit naar DAVO.

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk; Wout Wagemans, Thom van Oldeniel, Dave Beltman (80. Kris Oosterwijk), Joost Meijerink; Jorik Kloosterboer (55. Dennis Oosterwijk), Jan Willem de Brouwer, Jesse Oosterwijk; Jeffrey Meurer, Bas Huijsmans, Marijn Klein Koerkamp (85. Arjen Daggenvoorde)