Wedstrijdverslag Lettele 2: Thuis tegen WSV3

Zondag 31 maart 2019, Lettele 2 – WSV 3, een inhaalwedstrijd uit de 2de periode. Aan de uitwedstrijd hadden we geen goede herinneringen, er werd met 4-0 verloren. We waren die wedstrijd niet kansloos, het was Marijn die een aantal grote kansen niet wist te verzilveren. Jan en Hendri wisten dit ook nog en kozen er voor om Marijn bij het eerste te stallen.  Daarnaast hadden we een aantal blessures in de selectie en bleven we met tien spelers over. Gelukkig konden we een beroep doen op de extra aanvullende selectie: Gold Old Marcel B, wattenstaafje Martijn G en 2 benen vooruit Jeroen S. Lichtpuntje in de selectie was Mike B. Mike had zich goed voorbereid op zijn rentree, hij had z’n nieuwe hardloopschoenen na 1,5 jaar maar eens aangetrokken. Dit was Hendri en Jan niet ontgaan en kozen er voor om Mike met zijn loopvermogen op het middenveld te zetten.

Dan nu de wedstrijd. Het begin was aan beide kanten slordig, beide partijen waren zoekende naar een tactisch plan. Lettele had besloten de hoeken vrij te houden, zodat Rick en Maarten met hun snelheid gebruik konden maken van de ruimte. Helaas had WSV een tropische verassing links achter in staan, of stond hij nou links voor… Dat is ons nog steeds niet duidelijk. Ook de voorstopper van WSV kwam regelmatig door, waardoor Lettele vaak zoekende was op het middenveld en met een ondertal stond. Lettele had hier niet direct een antwoord op en liep steeds verder naar achter. Een doelpunt hing in de lucht. De linksachtermiddenvoor kwam weer een keer opstomen en gaf de bal hard en laag voor in de 5 meter. Keeper Stijn kon de bal niet pakken en Jaap kreeg hem in de voeten. In de kluts kreeg Jaap de bal niet weg en werd er bij de 2e paal gescoord door WSV, 0-1. We hadden nog een half uur te gaan in de 1e helft om de gelijkmaker te maken, aan de bak dus. Lettele kwam steeds meer op de helft van WSV. Na goed doorzetten van Maarten bereikte hij de achterlijn en krulde de bal bijna in de bovenhoek bij de 2e paal. Lettele drong aan. Ook een schot van Martijn uit de 2e lijn kon maar net gekeerd worden door de keeper van WSV. Een laatste corner voor Lettele werd gepakt door de keeper en WSV kon gevaarlijk counteren, gelukkig voor Lettele vond de scheidsrechter het tijd voor een kopje thee. Rust.

In de 2de helft kwam Marcel B binnen de lijnen, met al zijn ervaring wou Lettele zijn stijgende lijn voortzetten. Het spelbeeld bleek onveranderd. Lettele was zoekende naar de 1-1, maar kwam niet goed in het spel. WSV wist hier niet direct gebruik van te maken en de wedstrijd kabbelde rustig voort. Uit een snelgenomen vrije trap werd Maarten met een steekpass vrij voor de keeper gezet, maar de scheidsrechter stak hier een stokje voor. De scheids had nog niet gefloten en de vrije trap moest opnieuw genomen worden. Het gevaar was geweken. Lettele ging wel iets meer druk zetten en Jaap schoof door naar voren. Na goed druk zetten op de defensie van WSV kwam de bal voor de voeten van Martijn. Martijn had met zijn atletische figuur een goede kans en had hem voor zijn gevoel al in de bovenhoek gekruld. Helaas bleek dit de bovenhoek van het vangnet op het 2de veld te zijn. Jan en Hendri wilden Mike nog niet te zwaar belasten, dus mocht Jeroen nog even de wei in. Jeroen bracht met zijn voorzetten meer gevaar voor de goal, maar niemand die het balletje goed op de veurkop kreeg en de bal er in kon knikken. Ook de scheidsrechter kreeg niet echt het idee dat Lettele nog tot scoren kwam, en besloot om de wedstrijd te beëindigen.

Volgende week een belangrijke wedstrijd, weer thuis om 10.00 uur

Lettele 2 – Voorwaats 4 met Dhr. Scholten als scheidsrechter