Wedstrijdverslag Lettele 2: Lettele haakt af in race voor tweede periode

Geachte lezer,

Op een van de eerste mooie lentedagen in 2019 mocht Lettele 2 aantreden tegen een directe concurrent in de stand: Lemelerveld 3. De voorbereiding viel deels in het water, doordat de tas van onze sterspeler Remon mee was genomen naar ABS door een speler van Lettele 4. We zullen zijn naam niet noemen, maar waarschijnlijk had deze speler gehoopt dat hij de snelheid van Remon over zou nemen als hij zijn schoenen aan zou trekken.  Dit ging schijnbaar niet op, want het 4e verloor kansloos met 8-0.

Terug naar onze eigen wedstrijd. De wedstrijd begon gelijk op, waar Lemelerveld het meeste balbezit mocht hebben. Echter, ze creëerden weinig en bij een van de eerste aanvallen van Lettele was het direct raak. Joost kreeg de bal op 20 meter van het doel en schoot geplaatst binnenkant paal binnen. Of de keeper hierbij helemaal vrijuit ging, blijft de vraag. Lemelerveld kwam sterk terug. Twee identieke doelpunten over de linkerkant, waarbij de eerste keer de spits klaar stond voor het intikken en de tweede ongelukkig door Bjorn in eigen doel werd gewerkt, zorgde ervoor dat de wedstrijd binnen vijf minuten werd gekanteld. Lettele zocht opnieuw de aanval. Mike zocht over de linkerkant de achterlijn, gaf de back het nakijken na een heerlijke panna en leek de bal in de verre hoek te draaien. De keeper redde mooi en de bal ging via de lat over het doel. Net voor rust krijgt Lettele nog een cornerbal, waarbij Bjorn mee naar voren ging om zijn fout goed te maken. Dit lukte, eerst kopte hij tegen een verdediger maar daarna was het doel leeg om in te tikken. Ruststand was hierdoor 2-2.

In de rust werd er voor gekozen om de speelwijze niet te veranderen. Er werden echter wel twee wissels toegepast. Remon miste een kans oog in oog met de doelman en Jaap schoot een geplaatste vrije trap op de buitenkant van de paal. Het zat ons in die fase niet mee. Mede doordat Jaap geblesseerd naar de kant moest, raakte Lettele de controle over de wedstrijd kwijt. De geslepen spits van Lemelerveld draaide makkelijk weg bij zijn verdediger en kon de 3-2 noteren. Lettele was hierdoor nog meer van slag. Als snel volgde na een overtreding van Bjorn een strafschop. Ook deze werd beheerst ingeschoten. 2-4 en de wedstrijd was gespeeld. Stijn zorgde door fraai keeperswerk dat het 2-4 bleef. Lemelerveld zal ons hierdoor passeren in de stand, al heeft Lettele nog wel een wedstrijd in te halen.

Volgende week gaan we carnaval vieren en zijn we vrij. Zondag 10 maart zijn we weer te aanschouwen. Wederom een thuiswedstrijd om 10:00 uur tegen Markelo 2.