Wedstrijdverslag Lettele 2: Kansloze derby

Afgelopen zondag was het dan zover, de derby van Salland Abs 2 – Lettele 2. Op voorhand een prachtig affiche. Niks stond dan ook in de weg om er een spectaculaire wedstrijd van te maken vol passie, inzet en geloof, om zo onze buren uit Bathmen te kunnen verslaan.

De ochtend begon nog vol goede moed, het was lekker weer met een zonnetje. Bij de start van de wedstrijd sloeg het weer om, dit was direct aan onze speelstijl te merken. We begonnen erg slordig, veel balverlies en wisten er niet voetballend onderuit te komen. Abs wist hier dan ook van te profiteren, door een aantal schoten vanuit de tweede lijn. Dankzij onze keeper resulteerde dit echter niet in goals. Wat de eerste helft vooral naar voren kwam, dat de derby, geen derby was. Geen passie, en geen geloof om de wedstrijd te willen winnen. De inzet was er wel, maar kansen hebben we de eerste helft niet gehad. Hoogte punten van de eerste helft waren dan ook schaars, een gevaarlijke kopbal van een Abs speler op eigen goal en een laagvliegende politie helikopter boven de A1.

De tweede helft was iets beter, voetballend konden we iets meer brengen. Al was het nog te weinig om dit te laten resulteren in überhaupt kansen. Een kwartier na de rust kwam Abs dan ook terecht op 1-0 door een schot uit de tweede lijn. En een kwartier voor de tijd was het definitief gebeurd, de 2-0 voor Abs. We waren er met zijn allen wel over eens, deze wedstrijd maar gauw vergeten. Helaas is deze wedstrijd nooit een derby geweest zoals een Abs 2 – Lettele 2 hoort te zijn. Wel danken we gastspeler M. Gerritsen voor zijn dankbare rol als invaller vanuit Lettele 3.

Op naar volgende week, nieuwe ronde, nieuwe kansen!