Wedstrijdverslag Lettele 2: Lettele 2 weet niet te overtuigen

Het beloofde een schitterende dag te worden, niet alleen qua weer. Vandaag (7-4-2019) kunnen we ons bij winst veilig spelen voor lijfsbehoud in de 3e klasse en gaan genieten van het verdere programma van de dag. Vol goede moed verzamelden wij dus in t Kulturhus. Na een goede warming-up, waarbij voorwaarts overigens maar weinig gebruik van maakte, mochten we de wei in. Remon besloot alleen de trainen afgelopen week en nog niet mee te doen, dus met onze 12 man en een optionele wissel uit het trainende derde moest het gebeuren. Kris moest volgens het urenschema van zijn Ome Jan zijn krachten nog even sparen en dus even plaatsnemen op de bank.

Dan de wedstrijd; als snel werd duidelijk dat Voorwaarts het initiatief had en Lettele liet de tegenstander zoals vaker rustig het balletje rond spelen. Dit was natuurlijk tactiek om er vervolgens met onze snelle buitenspelers uit te kunnen breken bij een balverovering., dit lukte echter niet want Voorwaarts nam bij balverlies ook zelf deze positie in en zo moesten we dus zelf aan de slag. Met veelal lange ballen over de verdediging creëerden we met voorzetten dan ook enkele mogelijkheden. Helaas mocht dit niks opleveren en Mike, de hardloper mocht weer op het middenveld, en Jeffrey waren daar zichtbaar teleurgesteld in. Dit lieten zij merken door in het gras te gaan zitten, een nieuwe trend misschien? Op enkele gevaren van Voorwaarts na waren er weinig kansen in de eerste helft.

De tweede helft begonnen we weer met goede moet, Bryan had een waarschuwing gekregen van de scheids en daarom mocht hij vast gaan douchen om Kris een plek te geven in het elftal. Hij kwam op het middenveld te staan. Voorwaarts had van de mensen achter de bar goede thee gekregen en kwamen daardoor beter uit de rust dan Lettele. Na een corner van Voorwaarts kwam na actie over rechts een geslepen bal laag voor de goal van Lettele en de linksbuiten van Voorwaarts kon deze bal er vervolgens omzetten tot een goal. Dit bleek een mentaal zware klap voor Lettele, dat na die goal nog maar tot weinig kansen kwam. We liepen steeds vaker achter de bal aan en na balverlies ging zelfs de 0-2 erin. Dit was voor ons de mokerslag en het vertrouwen werd minder, wat soms voor frustratie zorgde die werd geuit op de scheidsrechter. Aanvoerder Jaap was te mondig en kon daardoor een gele prent ontvangen. Vers van het trainingsveld geplukt mocht Timo als stormram nog voor gevaar zorgen, maar dit mocht ook niet baten. Eindstand 0-2.

Laten we hopen dat we onze kwaliteiten bespaard hebben voor volgende week, dan spelen we namelijk uit tegen Lemelerveld, na een ochtendje uitslapen moet dit een te nemen hindernis zijn. Zeker in het vooruitzicht dat we onze favoriete scheidsrechter weer tegenkomen: Benno B.