Wedstrijdverslag Lettele 2: Lettele 2 op dreef tegen rode lantaarndrager

Op deze zonnige lentedag moest het 2e van Lettele aantreden tegen de nummer laatst in de reserveklasse 3. Genoeg reden dus om weer is 3 punten te pakken en zodoende flink afstand te nemen van de degradatieplekken. De opdracht was simpel, vroeg de laatste linie van SDOL onder druk zetten om hen tot fouten te dwingen. Hoe eenvoudig de opdracht ook leek volgens het trainersduo Jan en Hendry, zo anders liep dat in het begin. Lettele kwam niet in de duels en het begin was zeer rommelig en slecht te noemen. Plots viel toch de 1-0. Een een-twee tussen twee Luttenbergers belande via het achterwerk van één van de verdedigers voor de voeten van Remon die door mocht stomen richting het doel en rustig afmaakte. Dit veranderde de wedstrijd, Lettele kreeg ineens overwicht en dit leidde tot 2-0 na een goede combinatie tussen Remon en Joost.

In de rust werd aangegeven scherp te blijven, snel de 3-0 te maken om de wedstrijd definitief te beslissen. De spelers van Lettele konden niet wachten en betraden na 10 minuten al het speelveld om daar in alle rust te genieten van de buitenlucht. Met name Tijs was op dreef en kreeg de lachers op zijn hand. Dat dit de ploeg geen windeieren legde bleek wel meteen na het fluitsignaal. Lettele kreeg meerdere goede kansen op uit te lopen naar een grote score. Uit de vele aanvallen op de goal van SDOL maakte Kris een aanval goed af door met zijn linker in de kruising te schieten. Ook Jaap beproefde zijn geluk is door met een afgemeten voorzet de keeper te verschalken. Hoewel hij zelf beweerde dat het een poging op doel was wist iedereen wel beter, maar dat deed niets af aan de schoonheid van de bekeken voorzet of schot. Ook SDOL was nog wel is gevaarlijk de tweede helft maar het was duidelijk te zien dat het vertrouwen en kwaliteit miste bij de gedoodverfde degradatiekandidaat. Zonder erg goed te spelen pakte Lettele 2 de 3 punten en zijn we mede-koploper in de 3e periode.