Wedstrijdverslag Lettele 2: Lemelerveld 3 – Lettele 2

Zondag 14 april, Lettele 2 moest aan de bak, uit tegen Lemelerveld 3. Dit was al de derde opvolgende wedstrijd waarbij door de leiding werd genoemd: als we deze winnen zijn we veilig. Voorgaande twee wedstrijden slaagde Lettele 2 er niet in te winnen.  Het was in ieder geval mooi voetbal weer, droog en af en toe zon, met een koud briesje vanuit het noordoosten. Leider Hendri had er geen vertrouwen in en ging niet mee, hij vond 12:00 ook te laat en ging wandelen naar Twello. Maar gelukkig wilde Jan zijn vrije zondag wel opofferen om het 2de te coachen. Jan had een creatieve opstelling bedacht met o.a. Bjorn als mid-mid, maar uiteraard wel in overleg met Hendri. Ook was onze half kale centrale verdediger a.k.a. “de Tank” gelukkig weer hersteld van een rug blessure en hoefde zich dit keer niet af te melden tijdens het uitlaten z’n hondje, zoals hij dat vorige week deed.

Het veld oplopend was er een onderonsje tussen een van de spelers en de altijd frappante scheidsrechter heer Barkel. Het ging over zijn meekleurende brillenglazen, zonder bril zag hij namelijk helemaal niets. Lettele stond op het punt af te trappen om de wedstrijd te beginnen,  maar toen begon heer Barkel toch te twijfelen wie nou de tos had gewonnen en moest het even navragen bij de captain van Lettele 2. Waarop Barkel zelf zei: de wedstrijd is nog niet begonnen of het loopt al uit de hand.

De eerste helft was matig. Over en weer wat kleine kansjes. Wat gepruts in de zestien bij Lemelerveld maar het lukte Lettele niet de bal in het doel te krijgen. Een schot van Remon tegen de keeper, terwijl hij volgens Bjorn beter op hem had kunnen terug leggen. Ook de linksback van Lettele probeerde er nog een paar keer overheen te komen, maar helaas zonder eindresultaat.

Na de rust stonden alle 22 spelers al op het veld, het wachten was op Barkel. Dribbelend kwam hij het veld op en de tweede helft kon van start. De tweede helft was feitelijk nog slechter dan de eerste helft. Een indraaiende corner van Lemelerveld, de keeper schreeuwde nog “Los”, maar de bal stuitte tegen zijn vuisten via de paal het eigen doel in, het stond 1-0. Er moest een tandje bij. Vervolgens nog een kans van Lemelerveld, de bal belande in het goal, maar de grensrechter van Lettele had de vlag al omhoog en het doelpunt werd afgekeurd. Boos waren de spelers van Lemelerveld op de grensrechter, één speler vroeg zich af of de grensrechter een nieuwe bril nodig had (wellicht eentje met meekleurende glazen). Desalniettemin het bleef 1-0 en Lettele deed er nog een tandje bij. Remon werd gewisseld voor gast speler van de A1 Bram (zoon van een paardenfokker uit Lettele).

Ook bij de spelers van Lemelerveld was Barkel bekend. Een speler had zelfs een krat bier gewonnen omdat hij de veters van Barkel gestrikt zou hebben. Lettele deed nog wat pogingen op de gelijkmaker. Een slap schot vanaf 20 meter terwijl Marijn helemaal vrij stond aan de rechter kant. Zelfs Barkel vond het een slap schot. Een uitbraak met Maarten op links, hij was veel sneller en kon de bal nog net met de buitenkant van zijn schoen over de keeper wippen, via binnenkant paal in de goal, het was 1-1. Lettele kwam nog dichtbij de 1-2, met een schot een meter naast, maar het bleef gelijkspel. Barkel gaf Joost (die kort ervoor nog een bloedneus had) geel omdat hij veel te laat was met z’n tackel.

Aankomende donderdag avond om 19:30 mag Lettele opnieuw proberen zich zeker te stellen van handhaving in de 3e klasse. Ditmaal tegen Markelo 2, uit is met 0-3 gewonnen dus vol goede moed gaan we de thuiswedstrijd tegemoet.