Wedstrijdverslag Lettele 2: De strijd voor de 2e periode gaat verder, een moeilijk opgave tegen Heino 3.

Op deze zonovergoten 17 feb. 19 , eindelijk weer eens een wedstrijd in de middag. De meesten van dit ogenschijnlijk fitte en heldere team, hadden de roes van voorgaande avond uitgeslapen. Ogenschijnlijk, want voordat de wedstrijd begon werden er al appels met peren vergeleken door de linksback van Lettele 2 (om verder geen namen te noemen). Ook op het veld werd er toch nog wat wazig gekeken, want was die bal nou kleiner als normaal of kwam dit doordat het veld nou zo groot was (?) .

Daarnaast ontbrak het Lettele nog aan de technische staff. Marcel t.R.  mocht Lettele vanaf de zijlijn toeschreeuwen en sturen. De vaste staff had er niet veel vertrouwen in na de winterstop en maakte de overstap naar het 1e elftal van Lettele. Hierdoor werd onze Bjorn de nieuwe grens van de eerste helft.

En we zouden niet in Heino zijn als er ook niet nog werd gevoetbald. Heino werd vooraf nog wel als een sterkere tegenstander geschat en dat bleek ook aardig te kloppen. De jongens waren fit, snel (vooral snel) en goed op elkaar ingespeeld. Dit goede samenspel resulteerde daarna ook in een fraaie 1-0 voor de thuisspelende ploeg. De bal werd voorgegeven en zonder de grond te raken verlengd door de spits van Heino.

Verder waren er over en weer nog wel wat kansjes, maar konden met een 1-0 achterstand gaan rusten. In de rust werd de niet geheel fitte Joost gewisseld, en kwam Casper op de rechtsback te voetballen.

De thee van Heino in de rust was eersteklas, want de 2e helft was Lettele de scorende partij. Aanvoerder Dennis kreeg de bal na een aanval voor de voeten op ca. 20 meter van de goal en bedacht zich geen moment. Even ging het moment van ‘De Zweef uit’ weer door zijn hoofd, en bedacht zich niet. Hij nam de bal vol op de wreef en schoot deze feilloos langs de goalie van Heino, 1-1 !! En hiermee was het nog niet gedaan, Lettele bleef die druk zetten om de voorsprong op het scorebord te zetten. Vanaf de rechterkant met een fraaie dribbel was het wederom een goede actie van onze aanvoerder. Ook al lag de bal dan voor zijn linkerschoen, waar de zool al half van los hing, gaf hij hier een perfect geplaatste bal mee. Met een krul om de keeper in de lange hoek, het was 1-2 voor de bezoekers! Op dit moment zonder puntverlies in de 2e periode, het zal toch niet…. En nee, het zal inderdaad niet.

Eerst nog een wissel in de 58e minuut, waarbij Mike het veld verliet voor de vedette van het 2e, elftal , Bjorn G.K.!

Daarna zette Heino de druk er vol op. Om nog mee te blijven doen voor het kampioenschap, moesten de drie punten in eigen huis blijven. De trainer wisselde door de spanning niet de speler die last had van de kopstoot van Tijs, maar een teamgenoot, wat resulteerde in wat onrust. Wel pakte dit goed uit en waren de ploeg in de aanval. Een voorzet vanaf de linkerkant die verdedigd werd door Joris. Alleen was hij met z’n 2 meter net niet groot genoeg en raakte de bal niet helemaal goed. Doordat goalie Stijn zich al schrap zette voor een doelpoging, stond hij hierdoor op het verkeerde been, en zag hij de bal over zich heen gaan, 2-2.

Vanaf dat moment was het veelal Heino in de aanval, maar kon Lettele zich stand houden. Eindstand 2-2!

Na het douchen in de balzaal van een kleedkamer, was het tijd voor de kantine van Heino, waar Krissie zich al op verheugde. Een citaat van voor de wedstrijd luidt van ook ‘Ja, hier hebben ze broodjes rookworst’. En jawel, een lijst aan warme broodjes die deze moe gestreden spelers zich toe konden nemen. En ze aten nog lang en gelukkig.