Wedstrijdverslag Lettele 2: 6 punten wedstrijd Lettele 2 trekt veel publiek

Op het zonovergoten sportcomplex de Spil in Lettele mocht Lettele 2 aantreden voor een zogenoemde 6 punten wedstrijd. De tegenstander is Markelo 2, een echte degradatiekraker, want Markelo hangt net onder de degradatiestreep. Markelo 2 had geen zin om met de paasdagen te gaan voetballen, dus werd er gevraagd of de wedstrijd op donderdagavond afgewerkt kon worden. Hier ging Lettele mee akkoord, alleen het tijdstip van 19.30u vonden wij iets te laat. Vandaar dat 2 dagen van tevoren de wedstrijd toch nog naar 19u werd verplaatst. Met de tijdswijziging had Tijs wel moeite, want halverwege de warming-up meldde hij zich pas op het veld. De reden van het late aantreden van Tijs, was zijn eigen bedrijf. Deze smoes bewees zijn waarde, want van het trainersduo mocht hij gewoon starten. Het belang van de wedstrijd was zeker voelbaar, Markelo moest winnen om zichzelf boven de degradatiestreep te spelen en Lettele kon een grote stap maken voor lijfsbehoud. In de kleedkamer konden de spelers de motiverende woorden van leider Jan al wel voorspellen. Want voor de 4e wedstrijd oprij waren het de magische woorden: “Mannen, als we deze winnen spelen we ons veilig.”

De eerste overwinning van de avond werd door onze aanvoerder al voor aanvang van de wedstrijd gehaald, de tos werd gewonnen en de kant wissel werd een feit. Hierdoor kon Lettele de eerste helft met de zon mee en de wind tegen voetballen. Om 19u gaf de heer Kleine Koerkamp aan dat Markelo de wedstrijd mocht beginnen. De 6 punten wedstrijd was begonnen. Markelo startte iets sterker en hieruit ontstond ook de eerste grote kans voor de spits van Markelo. Na een lange bal van de keeper, die door de wind werd gedragen, stond de spits ineens 1 op 1 met de doelman. Gelukkig schoot hij hem recht op de keeper af en bleef de brilstand op het bord staan. Waarna Lettele zelf opzoek ging naar een doelpunt, deze werd dan ook snel gevonden. Door een opbouw van achteruit via de rechtsback stond ineens Rick alleen voor de keeper. Rick die toch niet echt bekend staat om zijn scorend vermogen, weet vandaag wel hoe hij met zo’n kans om moet gaan. Een rolletje langs de keeper in het zijnet, 1-0. Markelo ging ondanks de slechte start door en bleef er in geloven. Met het balbezit creëerde Markelo een aantal kleine mogelijkheden en nog een gevaarlijke kopbal die maar net over ging. Ondanks dat Markelo voetballend de betere partij was zorgde onze nieuwe afmaker, Rick, voor de 2-0. Lettele stelde zich als doel om met een 2-0 voorsprong op het bord thee te gaan drinken. Desondanks kreeg Lettele zelf nog de grootste kans van de 1e helft. Wederom hadden de verdedigers van Markelo geen grip op Rick en hij werd ten val gebracht na een lange bal die voor de keeper leek. De scheids twijfelde niet, Penalty! Onze aanvoerder Dennis nam de verantwoordelijkheid op zich en legde de bal op 11 meter. Hij neemt de aanloop…. En… de keeper keert de strafschop. In de vele video’s waarin de misser van Dennis in is vastgelegd, is te zien dat de keeper te vroeg van zijn lijn ging. Als een penalty zo slecht wordt ingeschoten snappen wij dat de scheids hier niet tegen optreedt. Na de gemiste strafschop geeft de scheids aan dat de thee klaar staat en Lettele loopt tevreden naar de kleedkamer. Het trainersduo geeft in de rust aan dat ondanks de 2-0 voorsprong de buit nog lang niet binnen is.

Bij aantreden op het veld voor de 2e helft blijkt dat Lettele een goeie zet heeft gedaan om van kant te wisselen na de tos. De zon verdwijnt namelijk achter een aantal wolken en later ook achter de bomen. De zon was geen spelbreker meer en met de wind in de rug kon de 2e helft worden gestart. De keeper van Lettele was de aanvoerder hier zeer dankbaar voor. In de rust voerde Markelo een tactische wijziging door. Ze begonnen nu in een 3-4-3 formatie. Hier had Lettele het eerste deel van de 2e helft veel moeite mee, de vrije man moest worden opgepakt door één van de aanvallers, maar wie dat ging doen was de grote vraag. Markelo profiteerde hiervan en was de bovenliggende partij. De eerste grote kans was dan ook een afstandsschot van Markelo die door de keeper net op de lat werd getikt. Waar hij afgelopen zondag de bal nog via het houtwerk in eigen goal werkte, was het houtwerk hem vandaag veel beter gezind. De bal kwam via de lat nog wel terug in het veld, gelukkig won Remco, onze gastspeler van JO-19, hier het duel en werd er een counter ingezet. De vlijmscherpe counter eindigde na een crosspass bij Rick die niet twijfelde en de bal in één keer uit de lucht op goal schoot. Wederom belandde de bal in het linkerzijnet, 3-0. De hattrick van de heer Jansen was een feit. Hij gaf zelf na de wedstrijd nog aan dat hij zo’n zelfde volley al een keer op de training had geprobeerd en dat het daar ook lukte. Dit moment schoot door zijn hoofd heen op dit beslissende moment en de uitvoering had hetzelfde resultaat. Zo blijkt maar weer dat trainen toch zinvol is. Het trainersduo ging ervan uit dat je op het hoogtepunt gewisseld moet worden, dus Rick werd naar de kant gehaald en Martijn G. mocht aantreden in de punt van de aanval. Na 60 minuten bleek wederom dat trainen zinvol is. Remon kreeg namelijk binnen 60 minuten al kramp en moest gewisseld worden voor Jeroen (Skippie), die aan de rechterkant plaatsnam.

Na de 3-0 liet Markelo merken dat ze er geen vertrouwen meer in hadden. De beleving was weg, maar het balbezit bleef wel voor Markelo. Tot grote kansen kwam Markelo echter niet meer. Lettele liet nog wel zien dat het een goede counterploeg, want ze kwamen er een aantal keer nog gevaarlijk uit. Dit leidde nog tot een doelpunt van Marijn. Hij wilde hem afleggen aan Martijn G., maar omdat de keeper duidelijk aangaf dat hij de linkerhoek vrij hield scoorde Marijn zelf met zijn linker, 4-0. De overwinning was nu wel binnen en 3 punten konden alvast worden bijgeschreven. Helaas kwam er nog een klein smetje op de overwinning, de spits van Markelo wist namelijk nog de 4-1 binnen te schieten, nadat er globaal werd gedekt in de 16 meter. Hierna ging de spits er zelf wel geblesseerd naar de kant ging. Misschien dacht hij ook wel dat je op je hoogtepunt naar de kant moet gaan.

Een 4-1 overwinning in een 6-punten wedstrijd voelt natuurlijk altijd goed en de biertjes in de kantine waren daardoor ook extra lekker. Volgende week mag Jan hopelijk voor de laatste keer zijn magische woorden uitspreken: “Mannen, als we deze winnen spelen we ons veilig.” Want met 8 punten voorsprong met nog 4 wedstrijden te spelen, mogen we er nog niet vanuit gaan dat we helemaal veilig zijn, maar een belangrijke stap is gezet. Nu mag Lettele 2 van een verdiend vrij paasweekend en koningsweekend gaan genieten, want pas op Bevrijdingsdag wordt er om 10u weer gevoetbald thuis tegen Enter 3. Als laatste willen we Kris bedanken voor het wekelijks uploaden van de wedstrijdverslagen, als dank wordt Kris getrakteerd op drie kannen bier bij de volgende wedstrijd over 2 weken. Tot dan!