Lettele 2 wint van Voorwaarts 4 en blijft in de tweede periode ongeslagen!

Zondag 2 december. De mannen van Lettele 2 mochten het vandaag opnemen tegen Voorwaarts 4. Op papier een zwakkere tegenstander, maar door de vele blessures in de selectie kon het nog wel eens een moeilijk potje worden. Ook de vlaggenist van Lettele 2 werd door de blessures in een wedstrijdtenue gehesen en fungeerde tevens als 3e wissel.

Nadat de verrassende opstelling bekend werd gemaakt, waar er toch nog wat onenigheid was met de bezetting van de vleugelverdedigers, werd in de kleedkamer besproken dat alle spelers in ieder geval een half uur zouden spelen. Dit plan kon na 5 minuten alweer de prullenbak in. De linksback moest namelijk al gewisseld worden door een blessure. Ongeveer een kwartier later moest ook de aanvoerder gewisseld worden, de kans dat de vlaggenist zijn waarde voor het team op een andere manier mocht laten zien werd steeds groter.

De eerste helft ging redelijk gelijk op maar Lettele had toch de overhand. Na een mooie voorzet van de nieuwe spits kon de linksbuiten de bal van dichtbij binnen tikken. 0-1 LETTELE. Even later kwam Voorwaarts met een tegenaanval. De rechtsbuiten van Voorwaarts krijgt de bal, trekt naar binnen en weet de bal langs de keeper te schuiven. 1-1. Nadat er een lange bal van Voorwaarts de zestien in word gegooid ontstaat er een botsing tussen de keeper en een verdediger en komt de bal net naast het doel terecht in de voeten van de spits van Voorwaarts die vervolgens op doel schiet. Het schot word geblokt en volgens de scheids was er sprake van hands en hij wijst resoluut naar de penaltystip, een penalty tegen. De kans voor de keeper om zich te onderscheiden en dat doet hij ook. Door niet in het midden van het doel te staan brengt hij de penaltynemer in verwarring en hij weet de penalty te keren waarna de rebound in het zijnet verdwijnt. De ruststand is 1-1. Na rust krijgt Lettele bijna voor de 2e keer aftrap maar het thuisspellende team herinnert de scheids eraan dat Lettele ook al de wedstrijd begon met een aftrap. Nadat Voorwaarts dan toch de aftrap heeft genomen kantelt het spel beeld ten opzichte van de eerste helft. Voorwaarts komt steeds vaker tot gevaarlijke uitbraken, maar dit wordt allemaal gepareerd. Het ziet er naar uit dat Lettele moet vechten voor een punt. Met nog 10 minuten te spelen is er weer een aanval van Voorwaarts afgeslagen en komt Lettele met een gevaarlijke counter. Vanaf de linkerkant komt de vleugelaanvaller met een lage voorzet strak voor het doel langs en weet de eerdere doelpuntenmaker met een bijna identieke intikker de score voor Lettele te verdubbelen. 1-2 LETTELE.

Lettele weet de laatste minuten zonder kleerscheuren door te komen en de 3 punten zijn binnen. Hiermee laat Lettele 2 zien dat ze ook de nauwelijks voorkomende mindere wedstrijden kunnen winnen.

Met deze overwinning weet Lettele de 5e plek vast te houden en doet het nog steeds mee voor de periodetitel.