Wedstrijdverslagen

Lettele 1 blijft steken op 2-2 tegen Eerbeekse Boys en blijft daardoor 4e klasser.

Na de 4-2 nederlaag van vorige week tegen Eerbeekse Boys stond deze 2e Pinksterdag de return op het programma in Lettele. Door de late goal van Jan Willem de Brouwer in de heenwedstrijd was het verschil toch iets kleiner en zou een vroege Lettelse goal het vuurtje helemaal doen aanwakkeren.

Helaas was het Eerbeekse Boys dat na een vermeende handsbal in de 8e minuut op voorsprong kwam. Lettele had het moeilijk en wist weinig te creeeren tegen het compact spelende team van de gasten dat nu een riante uitgangspositie had en niet echt meer hoefde. Lettele was slordig en er leek wel een bepaalde spanning op te zitten.

In de rust afgesproken ‘de spreekwoordelijke schroom’ er vanaf te gooien, maar helaas was het kort na rust al 0-2 na balverlies op het middenveld. De wedstrijd leek gespeeld, maar een strafschop direct volgend op de 0-2 gaf weer hoop. Brian Oosterwijk schoot deze hard door het midden binnen. Tien minuten later volgde Jesse Oosterwijk met de 2-2, een mooie goal waarbij hij wegdraaide van zijn directe tegenstander. Lettele speelt 1:1 en zet de druk er aardig op. Nog een doelpunt en de verlenging komt dichtbij. De eerlijkheid gebied te zeggen dat ook Eerbeekse Boys in deze fase een aantal mogelijkheden krijgt om de wedstrijd definitief te beslissen. Kort voor tijd krijgt Patrick Daggenvoorde een verdiende publiekswissel. Na tien jaar in het eerste elftal te hebben gespeeld stopt hij ermee i.v.m. een verhuizing naar Maastricht.

Het blijft bij 2-2 en daarmee is het seizoen ten einde. Lettele mag trots zijn op deze prestatie, volgend jaar ‘gewoon’ weer in de 4e klasse. Bij deze nog speciale aandacht voor vertrekkend trainer Paul Roskam en vertrekkende spelers Patrick Daggenvoorde en Brian Oosterwijk. Bedankt voor jullie inzet! Daarnaast willen we als staf en selectie vooral het publiek bedanken dat ons het hele jaar door heeft gesteund. Tot het volgende seizoen!

 

Opstelling Lettele 1:

Thijs Oosterwijk; Patrick Daggenvoorde (88. Rick Meijerink), Wout Wagemans (80. Jorik Kloosterboer), Bjorn Groot Koerkamp, Danny Meurer; Bas Huijsmans, Jesse Oosterwijk, Jan Willem de Brouwer (c); Jeffrey Meurer (70. Arjen Beltman), Brian Oosterwijk, Martijn Beltman

Foto`s zijn hier te vinden. (met dank aan Eline Wagemans)

Lettele 1 verliest in Eerbeek, maar houdt nog zicht op promotie. (4-2)

Na de eerste ronde waarin Beekbergen werd verslagen, moest Lettele dit keer weer naar Gelderland voor een treffen tegen Eerbeekse Boys, dat 11e is geworden in 3B en speelt om in deze klasse te blijven. Onder wederom zomerse omstandigheden moesten de mannen van Lettele vol aan de bak.

De openingsfase was voor Eerbeekse Boys dat direct Lettele onder druk zette. Na de eerste fase was het echter Lettele dat steeds beter aan het voetballen kwam. En kansen kwamen er ook. Toch was het de thuisclub die als eerste het net wist te vinden, maar een minuut later is het ook alweer 1-1 als Jan Willem de Brouwer na een subtiel hakje van Martijn Beltman in de verre hoek binnenknalt.

Helaas is het twee minuten later ook alweer 2-1. Vervolgens blijft Lettele zoeken naar de gelijkmaker en Martijn Beltman krijgt een ultieme kans, maar helaas gaat deze niet binnen. In de omschakeling is het echter Eerbeekse Boys dat op 3-1 komt.

Na rust is het duidelijke te merken dat de derde wedstrijd in een week in deze warmte zijn tol begint te eisen. Er lopen jongens met pijntjes en conditioneel wordt het zwaar, maar toch weren de jongens zich prima. Gezien het spelbeeld valt een kwartier voor tijd niet verrassend ook nog de 4-1 en Eerbeekse Boys krijgt kansen om nog verder uit te lopen, maar dit gebeurd niet. Lettele, en met name Jan Willem de Brouwer, richt zich in de absolute slotfase nog een keer op en schiet heel beheerst de 4-2 binnen. Daardoor ziet het er toch ineens wat anders uit voor Lettele.

Nu een week de tijd om weer volledig fit te worden en toe te werken naar de beslissende thuiswedstrijd op Tweede Pinksterdag.

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk; Patrick Daggenvoorde, Bjorn Groot Koerkamp, Wout Wagemans, Ruben Gerritsen (30. Joost Meijerink); Bas Huijsmans, Jesse Oosterwijk (75. Dennis Oosterwijk), Jan Willem de Brouwer; Jeffrey Meurer, Brian Oosterwijk, Martijn Beltman.

Lettele 1 houdt stand in Beekbergen en plaatst zich voor finale ronde nacompetitie!

Na de krappe thuisoverwinning moest Lettele het vandaag met een gewijzigd elftal gaan doen tegen Beekbergen. Een compliment hoe dit werd opgepakt door de jongens die er vandaag stonden.

Onder warme omstandigheden op het kunstgras ontstond een zware strijd, mede omdat de scheidsrechter veel liet doorgaan. Lettele probeert druk te krijgen op de achterhoede van de gastheren, omdat hier ook in de eerste wedstrijd veel gevaar door werd gecreëerd. Helaas lukt dit onvoldoende. Beekbergen probeert ook de druk op te bouwen, maar slaagt er ook niet in grote mogelijkheden te creëren.

Na een half uur is het Bas Huijsmans die na terugleggen van Martijn Beltman de 0-1 binnenschiet en dit is tevens de ruststand. Na rust blijft Lettele vrij gemakkelijk op de been, maar toch van na een goed uur spelen de gelijkmaker. In het resterende half uur weinig goed voetbal en de grootste kansen eigenlijk voor Lettele. Maar door een combinatie van vermoeidheid of onnauwkeurigheid weet Lettele het niet eerder af te maken en zodoende blijft het spannend tot de laatste minuut.

Lettele houdt echter terecht stand en plaatst zich zodoende voor de finale van de nacompetitie om een plek in de 3e klasse, een klasse prestatie. Tegenstander hierbij is Eerbeekse Boys. Zondag speelt Lettele uit, om 2e Pinksterdag is de return.

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk, Patrick Daggenvoorde, Wout Wagemans, Bjorn Groot Koerkamp, Danny Meurer; Bas Huijsmans, Jesse Oosterwijk, Jan Willem de Brouwer; Arjen Beltman (45. Jorik Kloosterboer), Jeffrey Meurer (80. Mike Beltman), Martijn Beltman

Lettele 1 wint van Beekbergen in een wedstrijd met twee gezichten (4-3).

In deze eerste ronde van de nacompetitie moest Lettele het opnemen tegen Beekbergen, de nr 4 uit de 4e klasse G. Een onbekende tegenstander voor de mannen van trainer Paul Roskam.

Na een wat afwachtend begin is het wel Lettele dat als eerste gevaarlijk weet te worden. Onder fraaie weersomstandigheden met flink wat publiek komt Lettele na een kwartier op 1-0. Het is Bas Huijsmans die een mooie diepe bal van Jesse Oosterwijk beheerst binnenschiet. Niet veel later krijgt Jeffrey Meurer een ultieme kans op 2-0 maar hij faalt helaas oog in oog me de keeper. Kort daarna is het echter weer 1-1. Een goede individuele actie van de voorhoede speler van Beekbergen die hem hard binnenschiet. Toch pakt Lettele het weer op en krijgt het vele kansen. Met name buitenspelers Jeffrey Meurer en Martijn Beltman zijn een plaag voor de verdediging van Beekbergen. Het resultaat is de 2-1 en 3-1. Beide keren is het Jan Willem de Brouwer die aan het einde van een mooi lopende aanval staat. Beekbergen komt er in deze fase eigenlijk niet aan te pas. Brian Oosterwijk maakt het allemaal nog mooier voor Lettele en schiet kort voor rust de 4-1 binnen.

Na rust echter een compleet ander spelbeeld. Lettele komt niet meer aan het voetballen toe, maar ook Beekbergen wordt niet direct gevaarlijk. Na een goede 70 minuten krijgt Dave Beltman een rode kaart. Gelukkig voor Lettele is het binnen drie minuten weer 10 tegen 10 als de doorgebroken Jeffrey Meurer onreglementair gestopt wordt. Toch weet Beekbergen steeds meer druk te krijgen op de goal van Lettele. De 4-2 valt een tien minuten voor tijd. En het wordt nog erger voor Lettele als ook de 4-3 nog valt. Hier blijft het bij en ondanks de overwinning bleef er bij Lettele toch een vervelend gevoel hangen, gezien de comfortabele ruststand. Lettele zal door een aantal afwezigen vol aan de bak moeten om de 2e ronde te behalen.

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk; Patrick Daggenvoorde, Dave Beltman, Thom van Oldeniel (75. Danny Meurer), Ruben Gerritsen; Bas Huijsmans, Jesse Oosterwijk, Jan Willem de Brouwer; Jeffrey Meurer (75. Arjen Beltman), Brian Oosterwijk, Martijn Beltman (70. Wout Wagemans).

Lettele 1 sluit competitie af met gelijkspel tegen Activia (3-3) en eindigt op 4e plek.

Dit weekend stond de laatste competitiewedstrijd op het programma, een uitwedstrijd tegen Activia. Voor Lettele stond er niet meer dan de eer en de 4e plek op het spel, Activia speelde nog om de 3e periode.

Na een openingsperiode waarin Activia iets sterker was, was het Lettele dat op 0-1 kwam. Een mooie vrije trape van Jan Willem de Brouwer. Sinds dat moment was het Lettele dat duidelijk de wedstrijd in handen nam. Na een aantal mogelijkheden was het Bas Huijsmans die na een lange bal van achteruit over de uitkomende keeper kopte. De gasten maakten echter snel 1-2 uit een corner. Met deze stand werd er gerust.

Na rust komt Lettele, wederom door een kopbal van Bas Huijsmans op 1-3. Uit wederom een corner komt Activia terug in de wedstrijd. De wedstrijd golft heen en weer waarbij Activia wel steeds meer op zoek gaat naar de 3-3 en daarmee de periode. Een kleine tien minuten voor tijd valt dit doelpunt, een fraaie kan van ruim buiten de zestien. Kort daarna krijgt Martijn Beltman nog een grote kans op 3-4, maar hij kopt net naast. Vervolgens ontstaat er in de laatste minuten een status quo, beide teams zijn tevreden en kansen volgen er niet meer.

Lettele eindigt op een keurige 4e plaats en komt in de nacompetitie uit tegen Beekbergen. Komende zondag speelt Lettele de thuiswedstrijd, op Hemelvaartsdag (25 mei) speelt Lettele de return in Beekbergen. De winnaar gaat door naar de 2e ronde.

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk; Patrick Daggenvoorde, Wout Wagemans, Dave Beltman (44. Danny Meurer), Ruben Gerritsen; Bas Huijsmans (60. Karel Jansen), Jesse Oosterwijk, Jan Willem de Brouwer (c); Jeffrey Meurer, Brian Oosterwijk, Martijn Beltman

JO9-01 Kampioen! Op 27 mei de bekerfinale in Varsseveld. Helaas verloren…

Op 13 mei zijn de jongens onder negen jaar voor de tweede keer dit seizoen kampioen geworden! Lettele heeft de thuiswedstrijd tegen Heeten met 4-1 gewonnen. Wij feliciteren Thijs, Milan, Stef, Guus, Timo, Joost, Sem en Roan met het kampioenschap en bedanken de trainers Maurice en Gerrit-Jan voor de begeleiding.

Op 27 mei speelden de jongens van JO9-1 de bekerfinale in Varsseveld (11.00 uur) tegen RKPSC JO9-1. Helaas is het niet gelukt de triple binnen te halen! Na een spannende wedstrijd was het 1-1 en moesten er strafschoppen worden genomen. RKPSC was net iets beter en won met 4-3. Maar wij zijn bijzonder trots op onze talenten. En we spreken hierbij af dat jullie over tien jaar allemaal in Lettele 1 spelen!