Wedstrijdverslagen

Lettele 1 wint ook bij Nieuw Heeten (1-3)

Na overwinningen na de winterstop op Diepenveen, Broekland en Hoonhorst speelt Lettele deze zondag uit tegen SV Nieuw Heeten. Een niet te onderschatten tegenstander voor de trotse koploper Lettele.

In de voorbespreking hamert trainer Dirk Beldman hier ook op. Lettele begint sterk op het kunstgras. Het eerste gevaar is van de gastheren, maar de bal eindigt op de lat. Na 7 min zet Bas Huijsmans Lettele op 0-1. Tien minuten later is het 0-2, ook door Huijsmans. Tweemaal is de voorzet van Martijn Beltman. Lettele domineert de wedstrijd en zet de thuisploeg zoveel mogelijk vast. Kort voor rust krijgt Nieuw Heeten wat meer druk op de goal bij Lettele, maar echt gevaarlijk wordt het niet.

Na rust is de wedstrijd snel beslist. Door goed druk zetten komt de bal bij Martijn Beltman en is het 0-3. Nieuw Heeten blijft wel voetballen en strijden voor een resultaat. Kort voor tijd komt het op 1-3. Na ruim 90 minuten fluit de goedfluitende scheidsrechter af en zijn er weer 3 punten binnen. Volgende week speelt Lettele thuis tegen De Gazelle.

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk; Wout Wagemans, Rick Meijerink, Thom van Oldeniel, Joost Meijerink (75. Jorik Kloosterboer); Jan Willem de Brouwer (c) (80. Dennis Oosterwijk), Jesse Oosterwijk, Ruben Gerritsen; Jeffrey Meurer (75. Karel Jansen), Bas Huijsmans, Martijn Beltman.

Lettele 1 wint met 6-2 van Diepenveen en doet goed mee in de top van 4H

Na de goede overwinning van vorige week tegen Sportclub Deventer moest Lettele het op deze koude zondagmiddag opnemen tegen koploper Diepenveen. Lettele is 2018 uitstekend begonnen en wil deze lijn doortrekken.

Na een gelijk opgaande openingsfase nam Lettele steeds meer het initatief. Echter Diepenveen kreeg de grootste kans door een schot op de paal na geklungel achterin. Hierna voert Lettele de druk op zonder echt kansen te creëren. Na een klein half uur ontstaat er na een goede aanval een klutssituatie voor het doel van Diepenveen waarin Ruben Gerritsen het meest alert is en de 1-0 binnen schiet. Hierna blijft Lettele de bovenliggende partij en net voor rust geeft Joost Meijerink een goede bal op broer Rick, die de bal knap uit de lucht aanneemt en beheerst binnen schiet 2-0.

Een goede uitgangspositie voor de tweede helft, waarin wel het besef lag dat we er nog niet waren. In het begin van de tweede helft hetzelfde beeld. Lettele staat achterin goed en geeft niks weg.  Na een kleine tien minuten komt Ruben Gerritsen door op de linkerkant. Alleen voor de keeper schiet hij feilloos binnen. 3-0. Hierna komt Diepenveen vrij onverwachts op 3-1 door een strakke voorzet van rechts die van dichtbij werd binnen geschoten. Het zal toch niet.. Lettele was heel even van slag maar reageerde goed toen Jesse Oosterwijk een bal uit de lucht kort aannam en met links uit de de draai de bal hard in de rechterhoek schoot. Een heel mooi doelpunt van buiten de zestien 4-1. Hierna kwam Diepenveen door eenzelfde goal als de 3-1 nog wel op 4-2, maar Lettele oogde fitter dan de tegenstander en kwam niet meer in de problemen. Rick maakte zijn tweede en gunde even later Ruben z’n derde van de middag en zo werd de eindstand bepaald op 6-2.

Een uitstekend resultaat en Lettele doet zo helemaal mee voor de bovenste plaatsen in 4H. Nu een week vrij in verband met carnaval om een week later de competitie te hervatten met een uitwedstrijd tegen Terwolde, waartegen Lettele in de heenwedstrijd niet verder kwam dan een gelijkspel.

Opstelling Lettele 1:

 

Thijs Oosterwijk, Wout Wagemans, Dave Beltman (Danny Meurer), Thom van Oldeniel, Joost Meijerink, Jan Willem de Brouwer, Jesse Oosterwijk, Ruben Gerritsen, Jeffrey Meurer, Rick Meijerink, Arjen Beltman (Jorik Kloosterboer) 

Lettele 1 wint eerste wedstrijd na winterstop van SC Deventer (0-2)

De eerste wedstrijd na de winterstop moest Lettele het opnemen tegen Sportclub Deventer. De gasten staan in de onderste regionen en dus telde er voor Lettele maar een ding, een overwinning.

Lettele trekt de wedstrijd na een minuut of 5 naar zich toe en voert de druk op. De eerste kansen gaan er niet in, maar na ruim tien minuten opent Ruben Gerritsen met een goede knal de score, 0-1. Een paar minuten later maakt Jeffrey Meurer de 0-2. Er is niks aan de hand, Lettele is veruit de bovenliggende partij en speelt Sportclub van het kastje naar de muur. Kort daarna moet Lettele een strafschop krijgen, maar de scheidsrechter legt de bal erbuiten. De laatste fase van de eerste helft wordt het spelbeeld evenwichtiger. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ook sportclub een strafschop had verdient kort voor rust, maar ook hierbij legde de scheidsrechter hem niet op de stip. Ruststand 0-2.

Na rust komt Sportclub feller uit de kleedkamer dan Lettele. Lettele komt niet echt in de problemen, maar is niet meer zo dominant als de eerste helft. De gastheren krijgen een aantal mogelijkheden, maar ook Lettele krijgt gedurende de tweede helft een aantal kansen om de wedstrijd helemaal op slot te gooien. Totaan de slotfase blijft SC Deventer op zoek naar een aansluitingstreffer, maar deze valt niet en zo wint Lettele na een goede eerste helft de eerste competitie wedstrijd in 2018. Echter was de tweede helft onder de maat en had het ook nog echt lastig kunnen worden. Volgende week de wedstrijd tegen Diepenveen.

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk; Wout Wagemans (80. Jorik Kloosterboer), Rick Meijerink, Thom van Oldeniel, Joost Meijerink; Jan Willem de Brouwer, Jesse Oosterwijk, Ruben Gerritsen; Jeffrey Meurer (75. Marijn Klein Koerkamp), Bas Huijsmans, Arjen Beltman

 

Lettele 1 ruim voorbij SV Raalte in laatste wedstrijd van 2017: 4-0

Na de goede overwinning twee weken geleden op Holten, stond er op deze laatste competitieronde van het jaar 2017 de thuiswedstrijd tegen promovendus SV Raalte op het programma.  Om lekker in de subtop van 4H mee te blijven draaien was een goed resultaat gewenst. Met een steeds fittere selectie was er bij Lettele volop vertrouwen. Even leken de weersomstandigheden nog roet in het eten te gooien, maar de scheidsrechter vond het veld goed genoeg om te spelen.

Lettele begon erg goed en overtuigend aan de wedstrijd. De thuisploeg ging goed om met de omstandigheden en voetbalde zich makkelijk door de verdediging van Raalte heen. Twee keer de lat (schot Martijn Beltman en kopbal Jeffrey Meurer) en nog een grote kans in de eerste tien minuten. Iets later krijgt Raalte ook een kans, naar wat later bleek ook ongeveer de enige kans van de gasten in de gehele wedstrijd, maar keeper Thijs Oosterwijk was scherp.

Na een dominante eerste half uur zonder doelpunten slaat Lettele drie keer kort achter elkaar toe. Eerst is het twee keer Martijn Beltman en vervolgens Wout Wagemans die de ruststand samen op een comfortabele 3-0 brengen. Raalte was ondertussen vooral druk met de scheidsrechter en andere randzaken.

Lettele controleerde na rust de wedstrijd en vergat nog verder weg te lopen, ook al was het niet zo dominant als de eerste helft. Echter was de wedstrijd volledig onder controle. De 4-0 onderstreepte dit helemaal. Een slim genomen vrije trap op Arjen Beltman die voorgaf op Jeffrey Meurer. Hij pikte als spits wederom een doelpuntje mee.

Lettele wint overtuigend en draait lekker met in 4H. Met een steeds completere selectie (afgelopen week stonden alle spelers weer op het trainingsveld) gaat het met een goed gevoel richting de feestdagen. De competitie wordt weer hervat  op 28 januari met een uitwedstrijd bij Sportclub Deventer.

Namens de selectie en staf van VV Lettele 1 wensen we iedereen fijne feestdagen en een sportief en gezond 2018!

 

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk, Wout Wagemans (54. Danny Meurer), Thom van Oldeniel, Rick Meijerink, Joost Meijerink; Ruben Gerritsen (70. Bas Huijsmans), Jan Willem de Brouwer (c), Jesse Oosterwijk; Arjen Beltman (80. Mick Romeijn), Jeffrey Meurer, Martijn Beltman

Lettele 1 en ABS in evenwicht in derby: 2-2

Na het onnodige puntverlies vorige week tegen Terwolde, moest Lettele vandaag aan de bak tegen buurman ABS in Bathmen. Er werd  onder een fraaie herfstzon per fiets afgereisd naar sportpark De Looenk.

Met het nodige vuurwerk betraden beide teams om 14u het veld. De openingsfase was voor ABS. Een grote kans werd door keeper Thijs Oosterwijk knap met zijn voet gered. Het was ook de thuisploeg die na 15 minuten op voorsprong kwam. Lettele rechtte de rug en kwam beter in de wedstrijd. Na een afvallende bal vanuit een vrije trap gaf Arjen Beltman een mooie steekbal op Rick Meijerink. Die bleef koel en tekende voor 1-1. Tien minuten later werd het ook 1-2, na een mooie aanval van achteruit. Uiteindelijk was het Arjen Beltman die de voorsprong op het scorebord zette.

Kort na rust viel echter helaas snel de 2-2 uit een vrije trap. Vervolgens kreeg ABS het iets betere van het spel en een aantal kansen, maar ook Lettele kwam nog twee keer dicht bij een doelpunt. Beide keren eindigde de bal op de lat.

De wedstrijd eindigde in 2-2 en daar konden beide kampen wel mee leven. Volgende week speelt Lettele uit tegen De Gazelle.

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk; Wout Wagemans, Bjorn Groot Koerkamp, Thom van Oldeniel, Joost Meijerink (65. Remon Bloemenkamp); Ruben Gerritsen, Rick Meijerink, Jan Willem de Brouwer (c); Arjen Beltman, Jeffrey Meurer, Martijn Beltman.

Lettele laat Terwolde terugkomen en moet de punten delen (2-2)

Na de nederlaag van vorige week thuis tegen DAVO, nam Lettele het dit weekend op tegen SV Terwolde, een promovendus en voor het eerst uitkomend in de 4e klasse.

Het veld had alle regen van zaterdag redelijk verteerd en zo werd er om 14u op een goede mat afgetrapt. Lettele nam direct het initiatief en kwam al snel op voorsprong. Jesse Oosterwijk kopte een diagonale voorzet van Thom goed tegendraads in. Na enkele minuten was het ook 2-0. Een mooie aanval over rechts werd goed afgemaakt door Martijn Beltman. Er was voor Lettele niks aan de hand, het verschil in voetballend vermogen van beide teams was groot in deze fase. Echter, het laatste kwartier van de eerste helft kwam Terwolde al meer voor de goal van Lettele. Een grote kans eindigde op de paal. Ruststand dus 2-0.

De tweede helft een matig spelend Lettele, waardoor Terwolde terug kwam in de wedstrijd na een goede vijf minuten. De 2-1 gaf de gasten hoop en Lettele wist niet meer terug te keren naar het niveau van het eerste half uur. Zowel aan de bal als verdedigend was het onder de maat. Terwolde was feller in de duels en kwamen met nog twintig minuten te spelen op 2-2, een op dat moment terechte tussenstand. Beide teams kregen in de laatste fase nog wat mogelijkheden, maar het bleef bij 2-2, een uitslag waar Lettele het mee moest doen.

Volgende week de derby uit tegen ABS.

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk; Wout Wagemans (80. Nick Hoekman), Thom van Oldeniel, Bjorn Groot Koerkamp, Ruben Gerritsen; Rick Meijerink, Jan Willem de Brouwer (c), Jesse Oosterwijk (60. Karel Jansen); Arjen Beltman, Jeffrey Meurer (85. Mick Romeijn), Martijn Beltman