Wedstrijdverslagen

Derby Lettele – ABS (0-1)

Afgelopen zondag is de derby gewonnen door ABS. Ondanks dat de punten niet in Lettele zijn gebleven hebben we er met z`n allen een mooie zondag van gemaakt.

Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er nieuwe polo`s voor het 1e gepresenteerd. Deze zijn mede mogelijk gemaakt door:

 van Mourik ,    & 

Waarvoor hartelijk dank!

Voor meer foto`s van de middag, klik hier

Lettele 1 wint dikverdiend van SP Deventer. (4-1)

Na de tik tegen DAVO (2-0) speelde Lettele vandaag thuis tegen het laaggeklasseerde Sportclub Deventer. Wil Lettele mee blijven doen om de titel, dan is het zaak vandaag drie punten te pakken.

Deze boodschap van trainer Dirk Beldman lijken de jongens in hun oren geknoopt te hebben, want Lettele is vanaf moment één de bovenliggende partij. De gasten trekken zich terug op eigen helft en Lettele mag het tempo van de wedstrijd bepalen. Binnen 10 minuten is het 1-0. De opkomende Thom van Oldeniel schiet en omdat de keeper de bal niet goed verwerkt is de openingsgoal daar. Kort voor rust komt Lettele op 2-0 door Jeffrey Meurer.

Na rust is het wederom Lettele dat bepaalt en de 3-0 maakt via een mooie kopbal van Karel Jansen. Daarna volgt een ware kansenregen voor de thuisclub, maar het vizier staat niet meer op scherp. Jesse Oosterwijk maakt kort voor tijd 4-0. De gasten doen nog wat terug en schieten de 4-1 tegen de touwen.

Lettele recht de rug en doet wat het moet doen. Komende week uit tegen Holten, wederom een mooi affiche.

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk, Wout Wagemans, Dave Beltman (80. Dennis Oosterwijk), Thom van Oldeniel (45. Karel Jansen) (60. Arjen Beltman), Jan Willem de Brouwer, Jesse Oosterwijk, Ruben Gerritsen, Jeffrey Meurer, Bas Huijsmans, Mick Romeijn.

Lettele 1 in 2e helft onderuit tegen DAVO. (2-0)

Na de moeizame overwinning op donderdagavond tegen SV Terwolde die nog belangrijk was voor de tweede periode speelde Lettele afgelopen zondag tegen DVV DAVO. Op de Rielerenk werd er om 14u afgetrapt tussen beide ploegen die nog meedoen om de titel in 4H.

Lettele is de eerste helft de betere partij, heeft meer controle over de wedstrijd en dat betaalt zich uit in twee grote kansen. Een kopbal van Joost Meijerink en een prima actie van Bas Huijsmans, maar hij schiet de bal in het zijnet. Daarnaast had Lettele een strafschop kunnen krijgen na hands van een verdediger, maar de wijfelende jonge scheidsrechter liet het gaan.

Na rust een ander beeld. DAVO kwam veel feller uit de kleedkamer en zette Lettele meer vast. Hier had Lettele het moeilijk mee en het kwam dan ook niet uit de lucht vallen dat DAVO na een uur de score opende. Tien minuten later werd het ook nog 2-0. Lettele had het in deze fase moeilijk maar kwam toch ook nog wel tot een paar kansjes. Helaas gingen deze niet binnen en kwam Lettele niet meer dicht in de buurt van een goed resultaat.

Aankomende zondag speelt Lettele thuis tegen Sportclub Deventer.

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk, Wout Wagemans (75. Bjorn Groot Koerkamp), Dave Beltman, Thom van Oldeniel (85. Marijn Klein Koerkamp), Joost Meijerink, Ruben Gerritsen, Jan Willem de Brouwer, Jesse Oosterwijk, Jeffrey Meurer, Bas Huijsmans, Jorik Kloosterboer (65. Remon Bloemenkamp).

 

Lettele 1 verliest op 1e Paasdag in Haarle (3-1)

In dit Paasweekend stond er voor Lettele een wedstrijd op het programma, namelijk op eerste Paasdag uit tegen Haarle, van oudsher altijd een stugge tegenstander.

Lettele mistte door verschillende omstandigheden meerdere basisspelers, maar desondanks was er maar een doel en dat was winnen van het laaggeklasseerde Haarle. Lettele begon nog wel goed, want Jan Willem de Brouwer raakt na 2 minuten de binnenkant van de paal. Helaas gaat de bal er niet in.

Na ruim tien minuten in het Haarle dat op voorsprong komt. Na slordigheden achterin kan de spits van Haarle afronden. Tien minuten later wordt het leed nog groter en verdubbelt de thuisclub de score. Een indraaiende vrije trap valt op de lat en valt pardoes tegen het hoofd van een van de Haarlese aanvallers, 2-0. Lettele stelt er weinig tegenover. Het legt minder energie in de wedstrijd dan Haarle en voetballend is het onder de maat  vergeleken met wat de ploeg kan brengen.

Na rust probeert Lettele weer in de wedstrijd te komen en krijgt meer druk op de goal. Echter is Haarle in de omschakeling ook een paar keer gevaarlijk. Een kwartier voor tijd wordt Bas Huijsmans aan de grond getrokken en dit leidt tot een strafschop die vol overtuiging wordt binnengeschoten door Jesse Oosterwijk. Er is weer hoop bij de Lettelse supporters, maar een paar minuten later is het alweer 3-1 en is de hoop op een goed resultaat vervlogen.

Lettele verliest verdiend van Haarle, dat op basis van werklust de overwinning verdiende. Lettele mag komende week twee keer aan de bak. Eerst donderdag uit naar Terwolde en dan zondag uit naar DAVO.

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk; Wout Wagemans, Thom van Oldeniel, Dave Beltman (80. Kris Oosterwijk), Joost Meijerink; Jorik Kloosterboer (55. Dennis Oosterwijk), Jan Willem de Brouwer, Jesse Oosterwijk; Jeffrey Meurer, Bas Huijsmans, Marijn Klein Koerkamp (85. Arjen Daggenvoorde)

Lettele 1 komt niet verder dan 1-1 tegen De Gazelle.

Lettele speelde deze zondag thuis tegen De Gazelle. De uitwedstrijd werd met veel afwezigen nipt verloren. De meeste wedstrijden tussen beide teams zijn de laatste jaren altijd spannend. Lettele begint op het hobbelige hoofdveld met de meeste druk naar voren.

De Gazelle laat dat ook deels toe. Ze trekken zich terug en maken de ruimtes klein. In combinatie met de omstandigheden erg moeilijk om er doorheen te voetballen. In een eerste helft die in evenwicht is krijgen beide teams wat mogelijkheden. De grootste is voor Jeffrey Meurer, maar zijn inzet gaat voorlangs.

In de rust werd aangehaald om toch het tempo omhoog te brengen en mee te gaan in de strijd. De tweede helft is Lettele wel wat de bovenliggende partij, met een goede kans voor Jeffrey Meurer. Echter blijft het ook lang 0-0. De gasten krijgen een kwartier voor tijd een strafschop en deze wordt binnengeschoten. Een lastige opdracht voor Lettele tegen het organisatorisch goed spelende Gazelle. Toch krijgt Lettele vijf minuten later ook een strafschop. Deze wordt onberispelijk binnengeschoten door Jesse Oosterwijk. Ook in de eindfase volgen er mogelijkheden, maar gescoord wordt er niet meer. Het blijft bij 1-1. Vervelend puntverlies voor Lettele, het spel van Lettele was niet goed genoeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Lettele had wel het meeste recht op meer, maar de uitslag was niet onlogisch. Lettele speelt op 1e Paasdag uit tegen SV Haarle.

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk; Wout Wagemans, Rick Meijerink, Thom van Oldeniel, Joost Meijerink; Ruben Gerritsen, Jan Willem de Brouwer, Jesse Oosterwijk; Jeffrey Meurer, Bas Huijsmans, Jorik Kloosterboer.

Lettele 1 wint ook bij Nieuw Heeten (1-3)

Na overwinningen na de winterstop op Diepenveen, Broekland en Hoonhorst speelt Lettele deze zondag uit tegen SV Nieuw Heeten. Een niet te onderschatten tegenstander voor de trotse koploper Lettele.

In de voorbespreking hamert trainer Dirk Beldman hier ook op. Lettele begint sterk op het kunstgras. Het eerste gevaar is van de gastheren, maar de bal eindigt op de lat. Na 7 min zet Bas Huijsmans Lettele op 0-1. Tien minuten later is het 0-2, ook door Huijsmans. Tweemaal is de voorzet van Martijn Beltman. Lettele domineert de wedstrijd en zet de thuisploeg zoveel mogelijk vast. Kort voor rust krijgt Nieuw Heeten wat meer druk op de goal bij Lettele, maar echt gevaarlijk wordt het niet.

Na rust is de wedstrijd snel beslist. Door goed druk zetten komt de bal bij Martijn Beltman en is het 0-3. Nieuw Heeten blijft wel voetballen en strijden voor een resultaat. Kort voor tijd komt het op 1-3. Na ruim 90 minuten fluit de goedfluitende scheidsrechter af en zijn er weer 3 punten binnen. Volgende week speelt Lettele thuis tegen De Gazelle.

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk; Wout Wagemans, Rick Meijerink, Thom van Oldeniel, Joost Meijerink (75. Jorik Kloosterboer); Jan Willem de Brouwer (c) (80. Dennis Oosterwijk), Jesse Oosterwijk, Ruben Gerritsen; Jeffrey Meurer (75. Karel Jansen), Bas Huijsmans, Martijn Beltman.