Wedstrijdverslagen

Lettele 1 ruim voorbij SV Raalte in laatste wedstrijd van 2017: 4-0

Na de goede overwinning twee weken geleden op Holten, stond er op deze laatste competitieronde van het jaar 2017 de thuiswedstrijd tegen promovendus SV Raalte op het programma.  Om lekker in de subtop van 4H mee te blijven draaien was een goed resultaat gewenst. Met een steeds fittere selectie was er bij Lettele volop vertrouwen. Even leken de weersomstandigheden nog roet in het eten te gooien, maar de scheidsrechter vond het veld goed genoeg om te spelen.

Lettele begon erg goed en overtuigend aan de wedstrijd. De thuisploeg ging goed om met de omstandigheden en voetbalde zich makkelijk door de verdediging van Raalte heen. Twee keer de lat (schot Martijn Beltman en kopbal Jeffrey Meurer) en nog een grote kans in de eerste tien minuten. Iets later krijgt Raalte ook een kans, naar wat later bleek ook ongeveer de enige kans van de gasten in de gehele wedstrijd, maar keeper Thijs Oosterwijk was scherp.

Na een dominante eerste half uur zonder doelpunten slaat Lettele drie keer kort achter elkaar toe. Eerst is het twee keer Martijn Beltman en vervolgens Wout Wagemans die de ruststand samen op een comfortabele 3-0 brengen. Raalte was ondertussen vooral druk met de scheidsrechter en andere randzaken.

Lettele controleerde na rust de wedstrijd en vergat nog verder weg te lopen, ook al was het niet zo dominant als de eerste helft. Echter was de wedstrijd volledig onder controle. De 4-0 onderstreepte dit helemaal. Een slim genomen vrije trap op Arjen Beltman die voorgaf op Jeffrey Meurer. Hij pikte als spits wederom een doelpuntje mee.

Lettele wint overtuigend en draait lekker met in 4H. Met een steeds completere selectie (afgelopen week stonden alle spelers weer op het trainingsveld) gaat het met een goed gevoel richting de feestdagen. De competitie wordt weer hervat  op 28 januari met een uitwedstrijd bij Sportclub Deventer.

Namens de selectie en staf van VV Lettele 1 wensen we iedereen fijne feestdagen en een sportief en gezond 2018!

 

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk, Wout Wagemans (54. Danny Meurer), Thom van Oldeniel, Rick Meijerink, Joost Meijerink; Ruben Gerritsen (70. Bas Huijsmans), Jan Willem de Brouwer (c), Jesse Oosterwijk; Arjen Beltman (80. Mick Romeijn), Jeffrey Meurer, Martijn Beltman

Lettele 1 en ABS in evenwicht in derby: 2-2

Na het onnodige puntverlies vorige week tegen Terwolde, moest Lettele vandaag aan de bak tegen buurman ABS in Bathmen. Er werd  onder een fraaie herfstzon per fiets afgereisd naar sportpark De Looenk.

Met het nodige vuurwerk betraden beide teams om 14u het veld. De openingsfase was voor ABS. Een grote kans werd door keeper Thijs Oosterwijk knap met zijn voet gered. Het was ook de thuisploeg die na 15 minuten op voorsprong kwam. Lettele rechtte de rug en kwam beter in de wedstrijd. Na een afvallende bal vanuit een vrije trap gaf Arjen Beltman een mooie steekbal op Rick Meijerink. Die bleef koel en tekende voor 1-1. Tien minuten later werd het ook 1-2, na een mooie aanval van achteruit. Uiteindelijk was het Arjen Beltman die de voorsprong op het scorebord zette.

Kort na rust viel echter helaas snel de 2-2 uit een vrije trap. Vervolgens kreeg ABS het iets betere van het spel en een aantal kansen, maar ook Lettele kwam nog twee keer dicht bij een doelpunt. Beide keren eindigde de bal op de lat.

De wedstrijd eindigde in 2-2 en daar konden beide kampen wel mee leven. Volgende week speelt Lettele uit tegen De Gazelle.

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk; Wout Wagemans, Bjorn Groot Koerkamp, Thom van Oldeniel, Joost Meijerink (65. Remon Bloemenkamp); Ruben Gerritsen, Rick Meijerink, Jan Willem de Brouwer (c); Arjen Beltman, Jeffrey Meurer, Martijn Beltman.

Lettele laat Terwolde terugkomen en moet de punten delen (2-2)

Na de nederlaag van vorige week thuis tegen DAVO, nam Lettele het dit weekend op tegen SV Terwolde, een promovendus en voor het eerst uitkomend in de 4e klasse.

Het veld had alle regen van zaterdag redelijk verteerd en zo werd er om 14u op een goede mat afgetrapt. Lettele nam direct het initiatief en kwam al snel op voorsprong. Jesse Oosterwijk kopte een diagonale voorzet van Thom goed tegendraads in. Na enkele minuten was het ook 2-0. Een mooie aanval over rechts werd goed afgemaakt door Martijn Beltman. Er was voor Lettele niks aan de hand, het verschil in voetballend vermogen van beide teams was groot in deze fase. Echter, het laatste kwartier van de eerste helft kwam Terwolde al meer voor de goal van Lettele. Een grote kans eindigde op de paal. Ruststand dus 2-0.

De tweede helft een matig spelend Lettele, waardoor Terwolde terug kwam in de wedstrijd na een goede vijf minuten. De 2-1 gaf de gasten hoop en Lettele wist niet meer terug te keren naar het niveau van het eerste half uur. Zowel aan de bal als verdedigend was het onder de maat. Terwolde was feller in de duels en kwamen met nog twintig minuten te spelen op 2-2, een op dat moment terechte tussenstand. Beide teams kregen in de laatste fase nog wat mogelijkheden, maar het bleef bij 2-2, een uitslag waar Lettele het mee moest doen.

Volgende week de derby uit tegen ABS.

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk; Wout Wagemans (80. Nick Hoekman), Thom van Oldeniel, Bjorn Groot Koerkamp, Ruben Gerritsen; Rick Meijerink, Jan Willem de Brouwer (c), Jesse Oosterwijk (60. Karel Jansen); Arjen Beltman, Jeffrey Meurer (85. Mick Romeijn), Martijn Beltman

Lettele komt tekort tegen DAVO in eerste thuiswedstrijd van het seizoen. (0-3)

Na de fijne overwinning vorige week op Diepenveen, kwam vandaag DAVO op bezoek, het team van oud trainer Paul Roskam. Met 5 wijzigingen in het team i.v.m. de nodige blessures werd er iets over 14u afgetrapt, nadat het volledig gerenoveerde hoofdveld feestelijk was geopend.

Het was DAVO dat als eerste gevaarlijk werd, maar daarna volgde er een gelijkopgaand spel, waarbij DAVO wel wat gevaarlijker werd voor de goal in vergelijking met de mannen van trainer Dirk Beldman. De weinige kansen werden aan beide kanten niet omgezet in doelpunten, waardoor er een logische 0-0 op het scorebord stond. Kort voor rust werd er een speler van DAVO onwel, hij is verder in de opgeroepen ambulance onderzocht en overgebracht naar het Deventer Ziekenhuis. Vanuit Lettele wensen we hem veel beterschap.

Door dit incident duurde de rust iets langer, maar het was met name Lettele dat (mede daardoor?) niet scherp aan de tweede helft begon. Binnen vijf minuten stond er een 0-2 stand op het scorebord. In het restant van de tweede helft probeerde Lettele wel meer druk te krijgen op de goal van DAVO en slaagde af en toe in. De grootste kans was voor Arjen Beltman, maar na een mooie solo stopte de keeper zijn inzet. DAVO maakt kort daarna aan de hoop van de Lettelenaren een eind door te scoren en zo de eindstand op 0-3 te bepalen. Lettele was vandaag onmachtig voorin. Hopelijk stroomt de ziekenboeg gauw leeg. Volgende week speelt Lettele wederom thuis, dan tegen het gepromoveerde Terwolde.

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwij; Wout Wagemans, Thom van Oldeniel, Bjorn Groot Koerkamp, Bryan de Weerd (75. Marijn Klein Koerkamp); Jan Willem de Brouwer (c), Jesse Oosterwijk, Rick Meijerink; Arjen Beltman, Jeffrey Meurer, Martijn Beltman

Lettele 1 blijft steken op 2-2 tegen Eerbeekse Boys en blijft daardoor 4e klasser.

Na de 4-2 nederlaag van vorige week tegen Eerbeekse Boys stond deze 2e Pinksterdag de return op het programma in Lettele. Door de late goal van Jan Willem de Brouwer in de heenwedstrijd was het verschil toch iets kleiner en zou een vroege Lettelse goal het vuurtje helemaal doen aanwakkeren.

Helaas was het Eerbeekse Boys dat na een vermeende handsbal in de 8e minuut op voorsprong kwam. Lettele had het moeilijk en wist weinig te creeeren tegen het compact spelende team van de gasten dat nu een riante uitgangspositie had en niet echt meer hoefde. Lettele was slordig en er leek wel een bepaalde spanning op te zitten.

In de rust afgesproken ‘de spreekwoordelijke schroom’ er vanaf te gooien, maar helaas was het kort na rust al 0-2 na balverlies op het middenveld. De wedstrijd leek gespeeld, maar een strafschop direct volgend op de 0-2 gaf weer hoop. Brian Oosterwijk schoot deze hard door het midden binnen. Tien minuten later volgde Jesse Oosterwijk met de 2-2, een mooie goal waarbij hij wegdraaide van zijn directe tegenstander. Lettele speelt 1:1 en zet de druk er aardig op. Nog een doelpunt en de verlenging komt dichtbij. De eerlijkheid gebied te zeggen dat ook Eerbeekse Boys in deze fase een aantal mogelijkheden krijgt om de wedstrijd definitief te beslissen. Kort voor tijd krijgt Patrick Daggenvoorde een verdiende publiekswissel. Na tien jaar in het eerste elftal te hebben gespeeld stopt hij ermee i.v.m. een verhuizing naar Maastricht.

Het blijft bij 2-2 en daarmee is het seizoen ten einde. Lettele mag trots zijn op deze prestatie, volgend jaar ‘gewoon’ weer in de 4e klasse. Bij deze nog speciale aandacht voor vertrekkend trainer Paul Roskam en vertrekkende spelers Patrick Daggenvoorde en Brian Oosterwijk. Bedankt voor jullie inzet! Daarnaast willen we als staf en selectie vooral het publiek bedanken dat ons het hele jaar door heeft gesteund. Tot het volgende seizoen!

 

Opstelling Lettele 1:

Thijs Oosterwijk; Patrick Daggenvoorde (88. Rick Meijerink), Wout Wagemans (80. Jorik Kloosterboer), Bjorn Groot Koerkamp, Danny Meurer; Bas Huijsmans, Jesse Oosterwijk, Jan Willem de Brouwer (c); Jeffrey Meurer (70. Arjen Beltman), Brian Oosterwijk, Martijn Beltman

Foto`s zijn hier te vinden. (met dank aan Eline Wagemans)

Lettele 1 verliest in Eerbeek, maar houdt nog zicht op promotie. (4-2)

Na de eerste ronde waarin Beekbergen werd verslagen, moest Lettele dit keer weer naar Gelderland voor een treffen tegen Eerbeekse Boys, dat 11e is geworden in 3B en speelt om in deze klasse te blijven. Onder wederom zomerse omstandigheden moesten de mannen van Lettele vol aan de bak.

De openingsfase was voor Eerbeekse Boys dat direct Lettele onder druk zette. Na de eerste fase was het echter Lettele dat steeds beter aan het voetballen kwam. En kansen kwamen er ook. Toch was het de thuisclub die als eerste het net wist te vinden, maar een minuut later is het ook alweer 1-1 als Jan Willem de Brouwer na een subtiel hakje van Martijn Beltman in de verre hoek binnenknalt.

Helaas is het twee minuten later ook alweer 2-1. Vervolgens blijft Lettele zoeken naar de gelijkmaker en Martijn Beltman krijgt een ultieme kans, maar helaas gaat deze niet binnen. In de omschakeling is het echter Eerbeekse Boys dat op 3-1 komt.

Na rust is het duidelijke te merken dat de derde wedstrijd in een week in deze warmte zijn tol begint te eisen. Er lopen jongens met pijntjes en conditioneel wordt het zwaar, maar toch weren de jongens zich prima. Gezien het spelbeeld valt een kwartier voor tijd niet verrassend ook nog de 4-1 en Eerbeekse Boys krijgt kansen om nog verder uit te lopen, maar dit gebeurd niet. Lettele, en met name Jan Willem de Brouwer, richt zich in de absolute slotfase nog een keer op en schiet heel beheerst de 4-2 binnen. Daardoor ziet het er toch ineens wat anders uit voor Lettele.

Nu een week de tijd om weer volledig fit te worden en toe te werken naar de beslissende thuiswedstrijd op Tweede Pinksterdag.

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk; Patrick Daggenvoorde, Bjorn Groot Koerkamp, Wout Wagemans, Ruben Gerritsen (30. Joost Meijerink); Bas Huijsmans, Jesse Oosterwijk (75. Dennis Oosterwijk), Jan Willem de Brouwer; Jeffrey Meurer, Brian Oosterwijk, Martijn Beltman.