Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag Lettele 2: Lemelerveld 3 – Lettele 2

Zondag 14 april, Lettele 2 moest aan de bak, uit tegen Lemelerveld 3. Dit was al de derde opvolgende wedstrijd waarbij door de leiding werd genoemd: als we deze winnen zijn we veilig. Voorgaande twee wedstrijden slaagde Lettele 2 er niet in te winnen.  Het was in ieder geval mooi voetbal weer, droog en af en toe zon, met een koud briesje vanuit het noordoosten. Leider Hendri had er geen vertrouwen in en ging niet mee, hij vond 12:00 ook te laat en ging wandelen naar Twello. Maar gelukkig wilde Jan zijn vrije zondag wel opofferen om het 2de te coachen. Jan had een creatieve opstelling bedacht met o.a. Bjorn als mid-mid, maar uiteraard wel in overleg met Hendri. Ook was onze half kale centrale verdediger a.k.a. “de Tank” gelukkig weer hersteld van een rug blessure en hoefde zich dit keer niet af te melden tijdens het uitlaten z’n hondje, zoals hij dat vorige week deed.

Het veld oplopend was er een onderonsje tussen een van de spelers en de altijd frappante scheidsrechter heer Barkel. Het ging over zijn meekleurende brillenglazen, zonder bril zag hij namelijk helemaal niets. Lettele stond op het punt af te trappen om de wedstrijd te beginnen,  maar toen begon heer Barkel toch te twijfelen wie nou de tos had gewonnen en moest het even navragen bij de captain van Lettele 2. Waarop Barkel zelf zei: de wedstrijd is nog niet begonnen of het loopt al uit de hand.

De eerste helft was matig. Over en weer wat kleine kansjes. Wat gepruts in de zestien bij Lemelerveld maar het lukte Lettele niet de bal in het doel te krijgen. Een schot van Remon tegen de keeper, terwijl hij volgens Bjorn beter op hem had kunnen terug leggen. Ook de linksback van Lettele probeerde er nog een paar keer overheen te komen, maar helaas zonder eindresultaat.

Na de rust stonden alle 22 spelers al op het veld, het wachten was op Barkel. Dribbelend kwam hij het veld op en de tweede helft kon van start. De tweede helft was feitelijk nog slechter dan de eerste helft. Een indraaiende corner van Lemelerveld, de keeper schreeuwde nog “Los”, maar de bal stuitte tegen zijn vuisten via de paal het eigen doel in, het stond 1-0. Er moest een tandje bij. Vervolgens nog een kans van Lemelerveld, de bal belande in het goal, maar de grensrechter van Lettele had de vlag al omhoog en het doelpunt werd afgekeurd. Boos waren de spelers van Lemelerveld op de grensrechter, één speler vroeg zich af of de grensrechter een nieuwe bril nodig had (wellicht eentje met meekleurende glazen). Desalniettemin het bleef 1-0 en Lettele deed er nog een tandje bij. Remon werd gewisseld voor gast speler van de A1 Bram (zoon van een paardenfokker uit Lettele).

Ook bij de spelers van Lemelerveld was Barkel bekend. Een speler had zelfs een krat bier gewonnen omdat hij de veters van Barkel gestrikt zou hebben. Lettele deed nog wat pogingen op de gelijkmaker. Een slap schot vanaf 20 meter terwijl Marijn helemaal vrij stond aan de rechter kant. Zelfs Barkel vond het een slap schot. Een uitbraak met Maarten op links, hij was veel sneller en kon de bal nog net met de buitenkant van zijn schoen over de keeper wippen, via binnenkant paal in de goal, het was 1-1. Lettele kwam nog dichtbij de 1-2, met een schot een meter naast, maar het bleef gelijkspel. Barkel gaf Joost (die kort ervoor nog een bloedneus had) geel omdat hij veel te laat was met z’n tackel.

Aankomende donderdag avond om 19:30 mag Lettele opnieuw proberen zich zeker te stellen van handhaving in de 3e klasse. Ditmaal tegen Markelo 2, uit is met 0-3 gewonnen dus vol goede moed gaan we de thuiswedstrijd tegemoet.

Wedstrijdverslag Lettele 2: Lettele 2 weet niet te overtuigen

Het beloofde een schitterende dag te worden, niet alleen qua weer. Vandaag (7-4-2019) kunnen we ons bij winst veilig spelen voor lijfsbehoud in de 3e klasse en gaan genieten van het verdere programma van de dag. Vol goede moed verzamelden wij dus in t Kulturhus. Na een goede warming-up, waarbij voorwaarts overigens maar weinig gebruik van maakte, mochten we de wei in. Remon besloot alleen de trainen afgelopen week en nog niet mee te doen, dus met onze 12 man en een optionele wissel uit het trainende derde moest het gebeuren. Kris moest volgens het urenschema van zijn Ome Jan zijn krachten nog even sparen en dus even plaatsnemen op de bank.

Dan de wedstrijd; als snel werd duidelijk dat Voorwaarts het initiatief had en Lettele liet de tegenstander zoals vaker rustig het balletje rond spelen. Dit was natuurlijk tactiek om er vervolgens met onze snelle buitenspelers uit te kunnen breken bij een balverovering., dit lukte echter niet want Voorwaarts nam bij balverlies ook zelf deze positie in en zo moesten we dus zelf aan de slag. Met veelal lange ballen over de verdediging creëerden we met voorzetten dan ook enkele mogelijkheden. Helaas mocht dit niks opleveren en Mike, de hardloper mocht weer op het middenveld, en Jeffrey waren daar zichtbaar teleurgesteld in. Dit lieten zij merken door in het gras te gaan zitten, een nieuwe trend misschien? Op enkele gevaren van Voorwaarts na waren er weinig kansen in de eerste helft.


De tweede helft begonnen we weer met goede moet, Bryan had een waarschuwing gekregen van de scheids en daarom mocht hij vast gaan douchen om Kris een plek te geven in het elftal. Hij kwam op het middenveld te staan. Voorwaarts had van de mensen achter de bar goede thee gekregen en kwamen daardoor beter uit de rust dan Lettele. Na een corner van Voorwaarts kwam na actie over rechts een geslepen bal laag voor de goal van Lettele en de linksbuiten van Voorwaarts kon deze bal er vervolgens omzetten tot een goal. Dit bleek een mentaal zware klap voor Lettele, dat na die goal nog maar tot weinig kansen kwam. We liepen steeds vaker achter de bal aan en na balverlies ging zelfs de 0-2 erin. Dit was voor ons de mokerslag en het vertrouwen werd minder, wat soms voor frustratie zorgde die werd geuit op de scheidsrechter. Aanvoerder Jaap was te mondig en kon daardoor een gele prent ontvangen. Vers van het trainingsveld geplukt mocht Timo als stormram nog voor gevaar zorgen, maar dit mocht ook niet baten. Eindstand 0-2.

Laten we hopen dat we onze kwaliteiten bespaard hebben voor volgende week, dan spelen we namelijk uit tegen Lemelerveld, na een ochtendje uitslapen moet dit een te nemen hindernis zijn. Zeker in het vooruitzicht dat we onze favoriete scheidsrechter weer tegenkomen: Benno B.

Wedstrijdverslag Lettele 2: Thuis tegen WSV3

Zondag 31 maart 2019, Lettele 2 – WSV 3, een inhaalwedstrijd uit de 2de periode. Aan de uitwedstrijd hadden we geen goede herinneringen, er werd met 4-0 verloren. We waren die wedstrijd niet kansloos, het was Marijn die een aantal grote kansen niet wist te verzilveren. Jan en Hendri wisten dit ook nog en kozen er voor om Marijn bij het eerste te stallen.  Daarnaast hadden we een aantal blessures in de selectie en bleven we met tien spelers over. Gelukkig konden we een beroep doen op de extra aanvullende selectie: Gold Old Marcel B, wattenstaafje Martijn G en 2 benen vooruit Jeroen S. Lichtpuntje in de selectie was Mike B. Mike had zich goed voorbereid op zijn rentree, hij had z’n nieuwe hardloopschoenen na 1,5 jaar maar eens aangetrokken. Dit was Hendri en Jan niet ontgaan en kozen er voor om Mike met zijn loopvermogen op het middenveld te zetten.

Dan nu de wedstrijd. Het begin was aan beide kanten slordig, beide partijen waren zoekende naar een tactisch plan. Lettele had besloten de hoeken vrij te houden, zodat Rick en Maarten met hun snelheid gebruik konden maken van de ruimte. Helaas had WSV een tropische verassing links achter in staan, of stond hij nou links voor… Dat is ons nog steeds niet duidelijk. Ook de voorstopper van WSV kwam regelmatig door, waardoor Lettele vaak zoekende was op het middenveld en met een ondertal stond. Lettele had hier niet direct een antwoord op en liep steeds verder naar achter. Een doelpunt hing in de lucht. De linksachtermiddenvoor kwam weer een keer opstomen en gaf de bal hard en laag voor in de 5 meter. Keeper Stijn kon de bal niet pakken en Jaap kreeg hem in de voeten. In de kluts kreeg Jaap de bal niet weg en werd er bij de 2e paal gescoord door WSV, 0-1. We hadden nog een half uur te gaan in de 1e helft om de gelijkmaker te maken, aan de bak dus. Lettele kwam steeds meer op de helft van WSV. Na goed doorzetten van Maarten bereikte hij de achterlijn en krulde de bal bijna in de bovenhoek bij de 2e paal. Lettele drong aan. Ook een schot van Martijn uit de 2e lijn kon maar net gekeerd worden door de keeper van WSV. Een laatste corner voor Lettele werd gepakt door de keeper en WSV kon gevaarlijk counteren, gelukkig voor Lettele vond de scheidsrechter het tijd voor een kopje thee. Rust.

In de 2de helft kwam Marcel B binnen de lijnen, met al zijn ervaring wou Lettele zijn stijgende lijn voortzetten. Het spelbeeld bleek onveranderd. Lettele was zoekende naar de 1-1, maar kwam niet goed in het spel. WSV wist hier niet direct gebruik van te maken en de wedstrijd kabbelde rustig voort. Uit een snelgenomen vrije trap werd Maarten met een steekpass vrij voor de keeper gezet, maar de scheidsrechter stak hier een stokje voor. De scheids had nog niet gefloten en de vrije trap moest opnieuw genomen worden. Het gevaar was geweken. Lettele ging wel iets meer druk zetten en Jaap schoof door naar voren. Na goed druk zetten op de defensie van WSV kwam de bal voor de voeten van Martijn. Martijn had met zijn atletische figuur een goede kans en had hem voor zijn gevoel al in de bovenhoek gekruld. Helaas bleek dit de bovenhoek van het vangnet op het 2de veld te zijn. Jan en Hendri wilden Mike nog niet te zwaar belasten, dus mocht Jeroen nog even de wei in. Jeroen bracht met zijn voorzetten meer gevaar voor de goal, maar niemand die het balletje goed op de veurkop kreeg en de bal er in kon knikken. Ook de scheidsrechter kreeg niet echt het idee dat Lettele nog tot scoren kwam, en besloot om de wedstrijd te beëindigen.

Volgende week een belangrijke wedstrijd, weer thuis om 10.00 uur

Lettele 2 – Voorwaats 4 met Dhr. Scholten als scheidsrechter

Wedstrijdverslag Lettele 2: Kansloze derby

Afgelopen zondag was het dan zover, de derby van Salland Abs 2 – Lettele 2. Op voorhand een prachtig affiche. Niks stond dan ook in de weg om er een spectaculaire wedstrijd van te maken vol passie, inzet en geloof, om zo onze buren uit Bathmen te kunnen verslaan.

De ochtend begon nog vol goede moed, het was lekker weer met een zonnetje. Bij de start van de wedstrijd sloeg het weer om, dit was direct aan onze speelstijl te merken. We begonnen erg slordig, veel balverlies en wisten er niet voetballend onderuit te komen. Abs wist hier dan ook van te profiteren, door een aantal schoten vanuit de tweede lijn. Dankzij onze keeper resulteerde dit echter niet in goals. Wat de eerste helft vooral naar voren kwam, dat de derby, geen derby was. Geen passie, en geen geloof om de wedstrijd te willen winnen. De inzet was er wel, maar kansen hebben we de eerste helft niet gehad. Hoogte punten van de eerste helft waren dan ook schaars, een gevaarlijke kopbal van een Abs speler op eigen goal en een laagvliegende politie helikopter boven de A1.

De tweede helft was iets beter, voetballend konden we iets meer brengen. Al was het nog te weinig om dit te laten resulteren in überhaupt kansen. Een kwartier na de rust kwam Abs dan ook terecht op 1-0 door een schot uit de tweede lijn. En een kwartier voor de tijd was het definitief gebeurd, de 2-0 voor Abs. We waren er met zijn allen wel over eens, deze wedstrijd maar gauw vergeten. Helaas is deze wedstrijd nooit een derby geweest zoals een Abs 2 – Lettele 2 hoort te zijn. Wel danken we gastspeler M. Gerritsen voor zijn dankbare rol als invaller vanuit Lettele 3.

Op naar volgende week, nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Wedstrijdverslag Lettele 2: Lettele haakt af in race voor tweede periode

Geachte lezer,

Op een van de eerste mooie lentedagen in 2019 mocht Lettele 2 aantreden tegen een directe concurrent in de stand: Lemelerveld 3. De voorbereiding viel deels in het water, doordat de tas van onze sterspeler Remon mee was genomen naar ABS door een speler van Lettele 4. We zullen zijn naam niet noemen, maar waarschijnlijk had deze speler gehoopt dat hij de snelheid van Remon over zou nemen als hij zijn schoenen aan zou trekken.  Dit ging schijnbaar niet op, want het 4e verloor kansloos met 8-0.

Terug naar onze eigen wedstrijd. De wedstrijd begon gelijk op, waar Lemelerveld het meeste balbezit mocht hebben. Echter, ze creëerden weinig en bij een van de eerste aanvallen van Lettele was het direct raak. Joost kreeg de bal op 20 meter van het doel en schoot geplaatst binnenkant paal binnen. Of de keeper hierbij helemaal vrijuit ging, blijft de vraag. Lemelerveld kwam sterk terug. Twee identieke doelpunten over de linkerkant, waarbij de eerste keer de spits klaar stond voor het intikken en de tweede ongelukkig door Bjorn in eigen doel werd gewerkt, zorgde ervoor dat de wedstrijd binnen vijf minuten werd gekanteld. Lettele zocht opnieuw de aanval. Mike zocht over de linkerkant de achterlijn, gaf de back het nakijken na een heerlijke panna en leek de bal in de verre hoek te draaien. De keeper redde mooi en de bal ging via de lat over het doel. Net voor rust krijgt Lettele nog een cornerbal, waarbij Bjorn mee naar voren ging om zijn fout goed te maken. Dit lukte, eerst kopte hij tegen een verdediger maar daarna was het doel leeg om in te tikken. Ruststand was hierdoor 2-2.

In de rust werd er voor gekozen om de speelwijze niet te veranderen. Er werden echter wel twee wissels toegepast. Remon miste een kans oog in oog met de doelman en Jaap schoot een geplaatste vrije trap op de buitenkant van de paal. Het zat ons in die fase niet mee. Mede doordat Jaap geblesseerd naar de kant moest, raakte Lettele de controle over de wedstrijd kwijt. De geslepen spits van Lemelerveld draaide makkelijk weg bij zijn verdediger en kon de 3-2 noteren. Lettele was hierdoor nog meer van slag. Als snel volgde na een overtreding van Bjorn een strafschop. Ook deze werd beheerst ingeschoten. 2-4 en de wedstrijd was gespeeld. Stijn zorgde door fraai keeperswerk dat het 2-4 bleef. Lemelerveld zal ons hierdoor passeren in de stand, al heeft Lettele nog wel een wedstrijd in te halen.

Volgende week gaan we carnaval vieren en zijn we vrij. Zondag 10 maart zijn we weer te aanschouwen. Wederom een thuiswedstrijd om 10:00 uur tegen Markelo 2.

Wedstrijdverslag Lettele 2: De strijd voor de 2e periode gaat verder, een moeilijk opgave tegen Heino 3.

Op deze zonovergoten 17 feb. 19 , eindelijk weer eens een wedstrijd in de middag. De meesten van dit ogenschijnlijk fitte en heldere team, hadden de roes van voorgaande avond uitgeslapen. Ogenschijnlijk, want voordat de wedstrijd begon werden er al appels met peren vergeleken door de linksback van Lettele 2 (om verder geen namen te noemen). Ook op het veld werd er toch nog wat wazig gekeken, want was die bal nou kleiner als normaal of kwam dit doordat het veld nou zo groot was (?) .

Daarnaast ontbrak het Lettele nog aan de technische staff. Marcel t.R.  mocht Lettele vanaf de zijlijn toeschreeuwen en sturen. De vaste staff had er niet veel vertrouwen in na de winterstop en maakte de overstap naar het 1e elftal van Lettele. Hierdoor werd onze Bjorn de nieuwe grens van de eerste helft.

En we zouden niet in Heino zijn als er ook niet nog werd gevoetbald. Heino werd vooraf nog wel als een sterkere tegenstander geschat en dat bleek ook aardig te kloppen. De jongens waren fit, snel (vooral snel) en goed op elkaar ingespeeld. Dit goede samenspel resulteerde daarna ook in een fraaie 1-0 voor de thuisspelende ploeg. De bal werd voorgegeven en zonder de grond te raken verlengd door de spits van Heino.

Verder waren er over en weer nog wel wat kansjes, maar konden met een 1-0 achterstand gaan rusten. In de rust werd de niet geheel fitte Joost gewisseld, en kwam Casper op de rechtsback te voetballen. 

De thee van Heino in de rust was eersteklas, want de 2e helft was Lettele de scorende partij. Aanvoerder Dennis kreeg de bal na een aanval voor de voeten op ca. 20 meter van de goal en bedacht zich geen moment. Even ging het moment van ‘De Zweef uit’ weer door zijn hoofd, en bedacht zich niet. Hij nam de bal vol op de wreef en schoot deze feilloos langs de goalie van Heino, 1-1 !! En hiermee was het nog niet gedaan, Lettele bleef die druk zetten om de voorsprong op het scorebord te zetten. Vanaf de rechterkant met een fraaie dribbel was het wederom een goede actie van onze aanvoerder. Ook al lag de bal dan voor zijn linkerschoen, waar de zool al half van los hing, gaf hij hier een perfect geplaatste bal mee. Met een krul om de keeper in de lange hoek, het was 1-2 voor de bezoekers! Op dit moment zonder puntverlies in de 2e periode, het zal toch niet…. En nee, het zal inderdaad niet.

Eerst nog een wissel in de 58e minuut, waarbij Mike het veld verliet voor de vedette van het 2e, elftal , Bjorn G.K.!

Daarna zette Heino de druk er vol op. Om nog mee te blijven doen voor het kampioenschap, moesten de drie punten in eigen huis blijven. De trainer wisselde door de spanning niet de speler die last had van de kopstoot van Tijs, maar een teamgenoot, wat resulteerde in wat onrust. Wel pakte dit goed uit en waren de ploeg in de aanval. Een voorzet vanaf de linkerkant die verdedigd werd door Joris. Alleen was hij met z’n 2 meter net niet groot genoeg en raakte de bal niet helemaal goed. Doordat goalie Stijn zich al schrap zette voor een doelpoging, stond hij hierdoor op het verkeerde been, en zag hij de bal over zich heen gaan, 2-2.

Vanaf dat moment was het veelal Heino in de aanval, maar kon Lettele zich stand houden. Eindstand 2-2!

Na het douchen in de balzaal van een kleedkamer, was het tijd voor de kantine van Heino, waar Krissie zich al op verheugde. Een citaat van voor de wedstrijd luidt van ook ‘Ja, hier hebben ze broodjes rookworst’. En jawel, een lijst aan warme broodjes die deze moe gestreden spelers zich toe konden nemen. En ze aten nog lang en gelukkig.