Lettele 1 wint eerste wedstrijd na winterstop van SC Deventer (0-2)

De eerste wedstrijd na de winterstop moest Lettele het opnemen tegen Sportclub Deventer. De gasten staan in de onderste regionen en dus telde er voor Lettele maar een ding, een overwinning.

Lettele trekt de wedstrijd na een minuut of 5 naar zich toe en voert de druk op. De eerste kansen gaan er niet in, maar na ruim tien minuten opent Ruben Gerritsen met een goede knal de score, 0-1. Een paar minuten later maakt Jeffrey Meurer de 0-2. Er is niks aan de hand, Lettele is veruit de bovenliggende partij en speelt Sportclub van het kastje naar de muur. Kort daarna moet Lettele een strafschop krijgen, maar de scheidsrechter legt de bal erbuiten. De laatste fase van de eerste helft wordt het spelbeeld evenwichtiger. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ook sportclub een strafschop had verdient kort voor rust, maar ook hierbij legde de scheidsrechter hem niet op de stip. Ruststand 0-2.

Na rust komt Sportclub feller uit de kleedkamer dan Lettele. Lettele komt niet echt in de problemen, maar is niet meer zo dominant als de eerste helft. De gastheren krijgen een aantal mogelijkheden, maar ook Lettele krijgt gedurende de tweede helft een aantal kansen om de wedstrijd helemaal op slot te gooien. Totaan de slotfase blijft SC Deventer op zoek naar een aansluitingstreffer, maar deze valt niet en zo wint Lettele na een goede eerste helft de eerste competitie wedstrijd in 2018. Echter was de tweede helft onder de maat en had het ook nog echt lastig kunnen worden. Volgende week de wedstrijd tegen Diepenveen.

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk; Wout Wagemans (80. Jorik Kloosterboer), Rick Meijerink, Thom van Oldeniel, Joost Meijerink; Jan Willem de Brouwer, Jesse Oosterwijk, Ruben Gerritsen; Jeffrey Meurer (75. Marijn Klein Koerkamp), Bas Huijsmans, Arjen Beltman