Lettele 1 wint van Beekbergen in een wedstrijd met twee gezichten (4-3).

In deze eerste ronde van de nacompetitie moest Lettele het opnemen tegen Beekbergen, de nr 4 uit de 4e klasse G. Een onbekende tegenstander voor de mannen van trainer Paul Roskam.

Na een wat afwachtend begin is het wel Lettele dat als eerste gevaarlijk weet te worden. Onder fraaie weersomstandigheden met flink wat publiek komt Lettele na een kwartier op 1-0. Het is Bas Huijsmans die een mooie diepe bal van Jesse Oosterwijk beheerst binnenschiet. Niet veel later krijgt Jeffrey Meurer een ultieme kans op 2-0 maar hij faalt helaas oog in oog me de keeper. Kort daarna is het echter weer 1-1. Een goede individuele actie van de voorhoede speler van Beekbergen die hem hard binnenschiet. Toch pakt Lettele het weer op en krijgt het vele kansen. Met name buitenspelers Jeffrey Meurer en Martijn Beltman zijn een plaag voor de verdediging van Beekbergen. Het resultaat is de 2-1 en 3-1. Beide keren is het Jan Willem de Brouwer die aan het einde van een mooi lopende aanval staat. Beekbergen komt er in deze fase eigenlijk niet aan te pas. Brian Oosterwijk maakt het allemaal nog mooier voor Lettele en schiet kort voor rust de 4-1 binnen.

Na rust echter een compleet ander spelbeeld. Lettele komt niet meer aan het voetballen toe, maar ook Beekbergen wordt niet direct gevaarlijk. Na een goede 70 minuten krijgt Dave Beltman een rode kaart. Gelukkig voor Lettele is het binnen drie minuten weer 10 tegen 10 als de doorgebroken Jeffrey Meurer onreglementair gestopt wordt. Toch weet Beekbergen steeds meer druk te krijgen op de goal van Lettele. De 4-2 valt een tien minuten voor tijd. En het wordt nog erger voor Lettele als ook de 4-3 nog valt. Hier blijft het bij en ondanks de overwinning bleef er bij Lettele toch een vervelend gevoel hangen, gezien de comfortabele ruststand. Lettele zal door een aantal afwezigen vol aan de bak moeten om de 2e ronde te behalen.

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk; Patrick Daggenvoorde, Dave Beltman, Thom van Oldeniel (75. Danny Meurer), Ruben Gerritsen; Bas Huijsmans, Jesse Oosterwijk, Jan Willem de Brouwer; Jeffrey Meurer (75. Arjen Beltman), Brian Oosterwijk, Martijn Beltman (70. Wout Wagemans).