Lettele 1 wint met 6-2 van Diepenveen en doet goed mee in de top van 4H

Na de goede overwinning van vorige week tegen Sportclub Deventer moest Lettele het op deze koude zondagmiddag opnemen tegen koploper Diepenveen. Lettele is 2018 uitstekend begonnen en wil deze lijn doortrekken.

Na een gelijk opgaande openingsfase nam Lettele steeds meer het initatief. Echter Diepenveen kreeg de grootste kans door een schot op de paal na geklungel achterin. Hierna voert Lettele de druk op zonder echt kansen te creëren. Na een klein half uur ontstaat er na een goede aanval een klutssituatie voor het doel van Diepenveen waarin Ruben Gerritsen het meest alert is en de 1-0 binnen schiet. Hierna blijft Lettele de bovenliggende partij en net voor rust geeft Joost Meijerink een goede bal op broer Rick, die de bal knap uit de lucht aanneemt en beheerst binnen schiet 2-0.

Een goede uitgangspositie voor de tweede helft, waarin wel het besef lag dat we er nog niet waren. In het begin van de tweede helft hetzelfde beeld. Lettele staat achterin goed en geeft niks weg.  Na een kleine tien minuten komt Ruben Gerritsen door op de linkerkant. Alleen voor de keeper schiet hij feilloos binnen. 3-0. Hierna komt Diepenveen vrij onverwachts op 3-1 door een strakke voorzet van rechts die van dichtbij werd binnen geschoten. Het zal toch niet.. Lettele was heel even van slag maar reageerde goed toen Jesse Oosterwijk een bal uit de lucht kort aannam en met links uit de de draai de bal hard in de rechterhoek schoot. Een heel mooi doelpunt van buiten de zestien 4-1. Hierna kwam Diepenveen door eenzelfde goal als de 3-1 nog wel op 4-2, maar Lettele oogde fitter dan de tegenstander en kwam niet meer in de problemen. Rick maakte zijn tweede en gunde even later Ruben z’n derde van de middag en zo werd de eindstand bepaald op 6-2.

Een uitstekend resultaat en Lettele doet zo helemaal mee voor de bovenste plaatsen in 4H. Nu een week vrij in verband met carnaval om een week later de competitie te hervatten met een uitwedstrijd tegen Terwolde, waartegen Lettele in de heenwedstrijd niet verder kwam dan een gelijkspel.

Opstelling Lettele 1:

Thijs Oosterwijk, Wout Wagemans, Dave Beltman (Danny Meurer), Thom van Oldeniel, Joost Meijerink, Jan Willem de Brouwer, Jesse Oosterwijk, Ruben Gerritsen, Jeffrey Meurer, Rick Meijerink, Arjen Beltman (Jorik Kloosterboer)