Lettele 1 verliest in nacompetitie van Turkse Kracht en blijft 4e klasser (4-1)

Na het goed verlopen seizoen restte er voor Lettele 1 nog een toetje, nacompetitie voor een plek in de 3e klasse.
De eerste horde was afgelopen zondag, uit tegen 3e klasser Turkse Kracht.

De eerste tien minuten was het aftasten voor de mannen van Dirk Beldman, maar daarna was Lettele steeds meer de ploeg dit het tempo van de wedstrijd ging bepalen. Jorik Kloosterboer kon als vrije verdediger met de twee spitsen van TK steeds doorschuiven richting het middenveld en daar had de thuisclub het moeilijk mee. Naast het veldoverwicht kreeg Lettele ook een aantal beste kansen, maar het bleef lang 0-0. Tot de spits van de thuisclub een afvallende bal voor de voeten kreeg, waarbij er kort daarvoor een overtreding werd gemaakt. De spits aarzelde niet en de bal viel binnenkant paal binnen. Een flinke tegenvaller voor Lettele gezien het spelbeeld, maar de rug werd gerecht en binnen een aantal minuten was het 1-1 door Ruben Gerritsen. Dit was tevens de ruststand.

Na rust een ander spelbeeld. Turkse Kracht ging wat opportunistischer voetballen en speelde nu met drie spitsen. Lettele kreeg minder ruimte om te voetballen en was ook zelf slordiger. Dit werd afgestraft in de 55e minuut. Een vrije trap werd snel genomen en de 2-1 stond op het scorebord. Helaas lag 3 minuten later ook de 3-1 erin en leek de wedstrijd gespeeld, want Lettele was niet meer bij machte om het niveau van de eerste helft te halen.

Een kwartier voor tijd werd het ook nog 4-1 en hier bleef het bij. Lettele had zichzelf in de eerste helft moeten belonen voor het goede spel en de gecreëerde kansen. Na rust was Turkse Kracht de bovenliggende partij en zij waren wel in staat om dit om te zetten in doelpunten. Voor Lettele een einde van een prima seizoen. Een hele goede periode vanaf november t/m maart met kansen op de titel. Daarna mede door een aantal lange blessures toch teveel punten laten liggen waardoor de titel uit het zicht raakte. Op basis van de stand de nacompetitie gehaald die helaas na een ronde voorbij was.

Selectie en staf bedanken alle trouwe supporters en sponsoren en wensen iedereen een fijne zomervakantie toe. Tot volgend seizoen!