Lettele 1 verliest in Eerbeek, maar houdt nog zicht op promotie. (4-2)

Na de eerste ronde waarin Beekbergen werd verslagen, moest Lettele dit keer weer naar Gelderland voor een treffen tegen Eerbeekse Boys, dat 11e is geworden in 3B en speelt om in deze klasse te blijven. Onder wederom zomerse omstandigheden moesten de mannen van Lettele vol aan de bak.

De openingsfase was voor Eerbeekse Boys dat direct Lettele onder druk zette. Na de eerste fase was het echter Lettele dat steeds beter aan het voetballen kwam. En kansen kwamen er ook. Toch was het de thuisclub die als eerste het net wist te vinden, maar een minuut later is het ook alweer 1-1 als Jan Willem de Brouwer na een subtiel hakje van Martijn Beltman in de verre hoek binnenknalt.

Helaas is het twee minuten later ook alweer 2-1. Vervolgens blijft Lettele zoeken naar de gelijkmaker en Martijn Beltman krijgt een ultieme kans, maar helaas gaat deze niet binnen. In de omschakeling is het echter Eerbeekse Boys dat op 3-1 komt.

Na rust is het duidelijke te merken dat de derde wedstrijd in een week in deze warmte zijn tol begint te eisen. Er lopen jongens met pijntjes en conditioneel wordt het zwaar, maar toch weren de jongens zich prima. Gezien het spelbeeld valt een kwartier voor tijd niet verrassend ook nog de 4-1 en Eerbeekse Boys krijgt kansen om nog verder uit te lopen, maar dit gebeurd niet. Lettele, en met name Jan Willem de Brouwer, richt zich in de absolute slotfase nog een keer op en schiet heel beheerst de 4-2 binnen. Daardoor ziet het er toch ineens wat anders uit voor Lettele.

Nu een week de tijd om weer volledig fit te worden en toe te werken naar de beslissende thuiswedstrijd op Tweede Pinksterdag.

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk; Patrick Daggenvoorde, Bjorn Groot Koerkamp, Wout Wagemans, Ruben Gerritsen (30. Joost Meijerink); Bas Huijsmans, Jesse Oosterwijk (75. Dennis Oosterwijk), Jan Willem de Brouwer; Jeffrey Meurer, Brian Oosterwijk, Martijn Beltman.