Lettele 1 ruim voorbij SV Raalte in laatste wedstrijd van 2017: 4-0

Na de goede overwinning twee weken geleden op Holten, stond er op deze laatste competitieronde van het jaar 2017 de thuiswedstrijd tegen promovendus SV Raalte op het programma.  Om lekker in de subtop van 4H mee te blijven draaien was een goed resultaat gewenst. Met een steeds fittere selectie was er bij Lettele volop vertrouwen. Even leken de weersomstandigheden nog roet in het eten te gooien, maar de scheidsrechter vond het veld goed genoeg om te spelen.

Lettele begon erg goed en overtuigend aan de wedstrijd. De thuisploeg ging goed om met de omstandigheden en voetbalde zich makkelijk door de verdediging van Raalte heen. Twee keer de lat (schot Martijn Beltman en kopbal Jeffrey Meurer) en nog een grote kans in de eerste tien minuten. Iets later krijgt Raalte ook een kans, naar wat later bleek ook ongeveer de enige kans van de gasten in de gehele wedstrijd, maar keeper Thijs Oosterwijk was scherp.

Na een dominante eerste half uur zonder doelpunten slaat Lettele drie keer kort achter elkaar toe. Eerst is het twee keer Martijn Beltman en vervolgens Wout Wagemans die de ruststand samen op een comfortabele 3-0 brengen. Raalte was ondertussen vooral druk met de scheidsrechter en andere randzaken.

Lettele controleerde na rust de wedstrijd en vergat nog verder weg te lopen, ook al was het niet zo dominant als de eerste helft. Echter was de wedstrijd volledig onder controle. De 4-0 onderstreepte dit helemaal. Een slim genomen vrije trap op Arjen Beltman die voorgaf op Jeffrey Meurer. Hij pikte als spits wederom een doelpuntje mee.

Lettele wint overtuigend en draait lekker met in 4H. Met een steeds completere selectie (afgelopen week stonden alle spelers weer op het trainingsveld) gaat het met een goed gevoel richting de feestdagen. De competitie wordt weer hervat  op 28 januari met een uitwedstrijd bij Sportclub Deventer.

Namens de selectie en staf van VV Lettele 1 wensen we iedereen fijne feestdagen en een sportief en gezond 2018!

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk, Wout Wagemans (54. Danny Meurer), Thom van Oldeniel, Rick Meijerink, Joost Meijerink; Ruben Gerritsen (70. Bas Huijsmans), Jan Willem de Brouwer (c), Jesse Oosterwijk; Arjen Beltman (80. Mick Romeijn), Jeffrey Meurer, Martijn Beltman