Lettele 1 blijft steken op 2-2 tegen Eerbeekse Boys en blijft daardoor 4e klasser.

Na de 4-2 nederlaag van vorige week tegen Eerbeekse Boys stond deze 2e Pinksterdag de return op het programma in Lettele. Door de late goal van Jan Willem de Brouwer in de heenwedstrijd was het verschil toch iets kleiner en zou een vroege Lettelse goal het vuurtje helemaal doen aanwakkeren.

Helaas was het Eerbeekse Boys dat na een vermeende handsbal in de 8e minuut op voorsprong kwam. Lettele had het moeilijk en wist weinig te creeeren tegen het compact spelende team van de gasten dat nu een riante uitgangspositie had en niet echt meer hoefde. Lettele was slordig en er leek wel een bepaalde spanning op te zitten.

In de rust afgesproken ‘de spreekwoordelijke schroom’ er vanaf te gooien, maar helaas was het kort na rust al 0-2 na balverlies op het middenveld. De wedstrijd leek gespeeld, maar een strafschop direct volgend op de 0-2 gaf weer hoop. Brian Oosterwijk schoot deze hard door het midden binnen. Tien minuten later volgde Jesse Oosterwijk met de 2-2, een mooie goal waarbij hij wegdraaide van zijn directe tegenstander. Lettele speelt 1:1 en zet de druk er aardig op. Nog een doelpunt en de verlenging komt dichtbij. De eerlijkheid gebied te zeggen dat ook Eerbeekse Boys in deze fase een aantal mogelijkheden krijgt om de wedstrijd definitief te beslissen. Kort voor tijd krijgt Patrick Daggenvoorde een verdiende publiekswissel. Na tien jaar in het eerste elftal te hebben gespeeld stopt hij ermee i.v.m. een verhuizing naar Maastricht.

Het blijft bij 2-2 en daarmee is het seizoen ten einde. Lettele mag trots zijn op deze prestatie, volgend jaar ‘gewoon’ weer in de 4e klasse. Bij deze nog speciale aandacht voor vertrekkend trainer Paul Roskam en vertrekkende spelers Patrick Daggenvoorde en Brian Oosterwijk. Bedankt voor jullie inzet! Daarnaast willen we als staf en selectie vooral het publiek bedanken dat ons het hele jaar door heeft gesteund. Tot het volgende seizoen!

Opstelling Lettele 1:

Thijs Oosterwijk; Patrick Daggenvoorde (88. Rick Meijerink), Wout Wagemans (80. Jorik Kloosterboer), Bjorn Groot Koerkamp, Danny Meurer; Bas Huijsmans, Jesse Oosterwijk, Jan Willem de Brouwer (c); Jeffrey Meurer (70. Arjen Beltman), Brian Oosterwijk, Martijn Beltman

Foto`s zijn hier te vinden. (met dank aan Eline Wagemans)