Broekland 3 – Lettele 5 (2-5)

Lettele 5 sprokkelt punten bijeen

Broekland uit, op deze koude regenachtige herfst ochtend mochten de sterren van het 5e aantreden tegen Broekland 3. Er was een opperste concentratie voelbaar bij het sterrenensemble, er moest toch echt weer gewonnen worden na de puntdeling van afgelopen week. Er was bij Gertie Niemeijer zelfs zoveel concentratie, dat hij overgeconcentreerd zijn shirt vergeten was aan te trekken in de kleedkamer, en met dat de scheidsrechter de fluit in de mond nam om af te trappen stond Gertie in zijn hemd te kiek’n… HO WACHT! We hebben Gertie de hele wedstrijd niet meer zo hard zien lopen…. Blijkbaar waren we na het eerste fluitsignaal ook nog niet helemaal wakker, want voor we goed en wel warm waren lag de bal na knullig verdedigen al achter John Kemper in het netje, lekker begin… 1-0. Er werd onrustig gevoetbald en er werd veel onnodig balverlies geleden in het eerste kwartier van de wedstrijd, Broekland voetbalde leuk mee en had toch een paar keer een grote kans om verder uit te lopen, gelukkig miste ze de scherpte voor de goal en stond John een paar keer prima ballen tegen te houden. Na ongeveer 20 minuten was het eindelijk een redelijk lopende aanval over rechts, Frank de Winter speelde zich zelf vrij en speelde de bal hard in op Luuk de Brouwer rand 16, die de bal, na een keurige aanname, achter de kansloze keeper schoot 1-1, en weer terug in de wedstrijd. Er moest meer rust in het spel komen, maar met Hans te Boekhorst op de bank bleek dit lastig. Zo kon het gebeuren dat kort na de 1-1 Broekland de 2-1 noteerde na balverlies op het middenveld, speelde ze dit goed uit en zo liep Lettele weer achter de feiten aan, frustrerend, zo is het de afgelopen weken wel vaker in de beginfase van de wedstrijd. Remko Brinkhof vond dit ook, en stuurde daarom met een prima pass, Stefan Aukema op avontuur richting de achterlijn, Stefan trok de bal heel strak voor, en de mee opgekomen Jeroen Bloemenkamp gleed met een uiterste krachtinspanning prachtig bij de 2e paal binnen, en zo was het vlak voor rust 2-2!

Niks aan de hand en vol voor de 3 punten gaan de 2e helft, met een paar wisselingen op het veld, met Hans in de spits en Mark van der Tol na een paar weken afwezigheid weer op zijn oude stekkie als voorstopper, werd de 2e helft afgetrapt. Duidelijk dat er iets beter gevoetbald werd in deze fase. Frank nu komend vanaf het middenveld, passeerde na het nodige knooi wark in de 10e minuut zijn man en verschafte zich hiermee een vrije doortocht richting de keeper van Broekland zijn schot(je) werd nog gepareerd maar Hans was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten 2-3! Kort hierna verzuimde Frank de 2-4 op het score bord te zetten, elke week weer de druk van de leiding om te scoren is hem blijkbaar te groot om rustig met deze kansen om te gaan. Er gaan dan ook stemmen op om een sportpsycholoog aan de staf toe te voegen, Pierre Meurer? Hans heeft dit duidelijk niet nodig want die voetbalde vrolijk verder, na een hoge bal vanuit de Letteler verdediging stond volgens een ieder (behalve de grensrechter en de scheidsrechter) Hans buitenspel, maar hij mocht door, de kleine keeper kwam uit en was kansloos na een mooi boog balletje :2-4. Lettele kwam beter en beter in het spel en Broekland had niet meer de macht om het nog spannend te maken. Na een mooi 1 tweetje met Remko, was het Frank die Jeroen Bloemenkamp met een werkelijk schitterende cross/wereldpass (te) ver de diepte in stuurde, de zojuist in het veld gekomen Jan Oosterwijk, kwam als een bliksemschicht langs de linker zijlijn gesneld, en kreeg de bal van Jeroen op een presenteer blaadje, Jan snelde als nooit tevoren richting de 16 meter, en dacht even terug aan vervlogen tijden zo’n 40 jaar geleden….: ”Hij schoot!… sloot zijn ogen, en zag de bal in gedachten met een streep in de verre kruising vliegen, en zichzelf daarna juichend op zijn knieën in het sappige gras ten aarde storten omringd door al zijn jubelende teamgenoten die door het dolle heen waren”….Zo jammer dit… “Wakker worden Jan!”….of was het toch een bedoeld afdwalend dwarrelende voorzet? Eind goed al goed, Luuk de Brouwer kopte dit slappe lullige schotje prachtig in de verre hoek binnen 2-5! en einde wedstrijd.

Gelukkig ”gewoon” 3 punten in Broekland opgehaald. Lettele 5 staat op een mooie 3 plek, volgende week Mariënheem thuis, belangrijk om hier ook 3 punten te pakken zodat we omhoog kunnen blijven kijken. Tot dan!